You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
LOCALwebTV πολιτικά
Απολογισμός Τσίπρα για ΗΠΑ: Η συμφωνία για τα F-16 ήταν η καλύτερη δυνατή
Πολιτική σκηνή - Πολιτικά
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 10:24
Περισσότερα...Αυτά τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στους έλληνες δημοσιογράφους στο Blair House, για τα συμπεράσματα που μεταφέρει στις αποσκευές του αναχωρώντας από την Ουάσιγκτον.
Περισσότερα...
 
Παπαδημητρίου: Δεν κυνηγάμε εμείς τις επενδύσεις -Εχουν έρθει οι επενδυτές σε εμάς
Πολιτική σκηνή - Πολιτικά
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 10:06
Περισσότερα...Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum,
Περισσότερα...
 
Νέα κρίση στις σχέσεις Μαξίμου-Εκκλησίας για τη διόρθωση φύλου
Πολιτική σκηνή - Πολιτικά
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 11:47
Περισσότερα...Οι ιεράρχες, χθες, στην πλήρη σύνθεση της Ιεραρχίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Aρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου , εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εστιάζουν και προβάλλουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.
Περισσότερα...
 
Τσίπρας - Λαγκάρντ συμφώνησαν πως είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί το συντομότερο η τρίτη αξιολόγηση
Πολιτική σκηνή - Πολιτικά
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 10:30
Περισσότερα...Στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα περάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός το κατώφλι του Λευκού Οίκου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ
Περισσότερα...
 
H συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ κρίνει την αξιολόγηση
Πολιτική σκηνή - Πολιτικά
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 09:10
Περισσότερα...Μια πρώτη προεργασία έκανε ήδη ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, ο οποίος συναντήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο με την κ. Λαγκάρντ,
Περισσότερα...
 
Έτος φόρων και περικοπών και το 2018: Ποιοι θα πληρώσουν τη «λυπητερή»
Πολιτική σκηνή - Πολιτικά
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 10:57
 Σε πλεόνασμα «αισιοδοξίας» για παροχές 800 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2017 -και άλλων 320 εκατομμυρίων το 2018- στηρίζεται το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, παραβλέποντας ίσως ότι μέσα σε 5 μήνες (από τον Μάιο που ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο) πρόλαβε να πέσει έξω στις εκτιμήσεις της για τα έσοδα κατά 1,86 δισ. ευρώ!
 
Το προσχέδιο έχει ημερομηνία λήξεως τον Νοέμβριο, όταν θα έχουν αποτυπωθεί τα νεώτερα εισπράξεων και θα έχουν επιστρέψει οι θεσμοί στην Αθήνα.  Επί του παρόντος πάντως η κυβέρνηση προβλέπει ότι φέτος θα πετύχει 2,21% πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή 823 εκατ. ευρώ παραπάνω από τον μνημονιακό στόχο που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο του Μαΐου.
 
Από την υπέρβαση αυτή θέλει να μοιράσει 800 εκατομμύρια ευρώ σαν «Δαπάνες για δράσεις στήριξης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής», όπως αναφέρονται. Όχι δηλαδή σαν 13η σύνταξη όπως πέρυσι, αλλά ως μέτρα στήριξης. Ποιους θα στηρίξει; Όπως τιτλοδοτείται ο κωδικός αυτός του προϋπολογισμού, φαίνεται πως αναφέρεται  στους οικονομικά αδύναμους γενικά, αλλά και τις επιχειρήσεις. Άρα τα 800 εκατομμύρια δεν θα είναι όλα για παροχές σε νοικοκυριά, αλλά ένα μέρος μόνον από αυτά. Πόσα και σε ποιους τελικά, θα εξειδικευτούν τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, αφού πρώτα  η Τρόικα επικυρώσει αν όντως προκύπτει τέτοια «υπέρβαση» πλεονάσματος, αλλά και αν είναι διατηρήσιμη και επαναλαμβανόμενη στο σύνολό της και για το 2018 ώστε να μπορεί να διανεμηθεί –αλλιώς θα πρέπει να παραμείνει στα κρατικά ταμεία. Αντίστοιχα και για το 2018 προβλέπει ότι θα δοθούν και άλλα 320 εκατ. ευρώ από τον ίδιο κωδικό.
 
Πώς προκύπτει όμως το υπερ-πλεόνασμα (αλλά και του 2018) παρά την υστέρηση των εισπράξεων του 2017; Από νέες περικοπές στους οικονομικά αδύναμους κατά 260 εκατομμύρια ευρώ.  
Συγκεκριμένα, στον κωδικό «Ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία» το κονδύλι μειώθηκε στα 20,008 δισ. αντί 20,268 δισ. που τον Μάιο προέβλεπε για φέτος το Μεσοπρόθεσμο. Το 2018 μάλιστα θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, στα 19,5 δισ. ευρώ. Αντιθέτως αυξήθηκαν σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο οι δαπάνες για μισθούς στο δημόσιο (+27 εκατ. ευρώ) και οι Λειτουργικές Δαπάνες του Κράτους (+367 εκατ. ευρώ). Για να βγει πλεόνασμα, η κυβέρνηση «έβαλε χέρι» σε 612 εκατομμύρια ευρώ από το Αποθεματικό του Προϋπολογισμού.  Στο Μεσοπρόθεσμο προβλεπόταν 1 δισ. ευρώ για φέτος -όσα ακριβώς δηλαδή το 2016 και το 2018- αλλά τελικά αφήνει μέσα μόνον 388 εκατ. ευρώ. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, επιχορηγήσεις σε συγκοινωνιακούς φορείς, επιστροφές στην Ε.Ε. από ανεκτέλεστα προγράμματα, περιβαλλοντικά πρόστιμα και συμμετοχή του Δημοσίου στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.
 
Φόροι 2018
Περισσότερα...Για το 2018 προβλέπεται θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα 6,536 δισ. ευρώ ή 3,5% του ΑΕΠ.  Το προσχέδιο προβλέπει ότι θα εξοικονομηθούν 320.000.000 ευρώ το 2018 χάρη στην επισκόπηση δαπανών των υπουργείων και εκτιμά ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 20,2% φέτος και στο 19% την προσεχή χρονιά.
Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...