τελευταίο θέμα στο webtv Σαρωνικού

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βράβευση του Δημάρχου Σαρωνικού, για το έργο του Δήμου στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 10 Μαίου 2019 11:43
IMG_1987saronkΤο Σάββατο 11 Μαΐου 2019 η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία βράβευσε το Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη για τη συνολική συνεισφορά του Δήμου στην προστασία των αδέσποτων ζώων και την εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας για την περίοδο 2018-19.
Για το Δήμο Σαρωνικού, η φροντίδα και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα. Ο Δήμος Σαρωνικού, εφαρμόζοντας με συνέπεια την ισχύουσα νομοθεσία, εφαρμόζει από το 2014 πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο παρέχει υπηρεσίες στείρωσης, εμβολιασμού και νοσηλείας, σε συνεργασία με τηνΕλληνική Φιλοζωική Εταιρεία.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού παρέλαβε το βραβείο μαζί με την κ. Αικατερίνη Παπασταμέλου-Γκούμα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για την Προαγωγή της Προστασία του Περιβάλλοντος και της Φιλοζωικής Μέριμνας.
«Ευχαριστούμε θερμά, για την τιμητική αυτή βράβευση. Η σωστή μεταχείριση των ζώων δεν αποτελεί απλά συμμόρφωση με το γράμμα του νόμου. Είναι δείγμα ανθρωπιάς, παιδείας και πολιτισμού. Στο Δήμο μας έχουμε αποδείξει την ευαισθησία μας σε αυτό το ζήτημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξάνουμε σταθερά το ποσό που διαθέτουμε, από ίδιους πόρους, για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Είναι ενδεικτικό ότι ξεκινήσαμε από 4.000 ευρώ και φθάσαμε να διαθέτουμε 30.000 ευρώ το 2018 και 40.000 ευρώ το 2019. Όλοι μαζί, φορείς και πολίτες μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε στα αδέσποτα τη φροντίδα που αξίζουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γ. Σωφρόνης, παραλαμβάνοντας το βραβείο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες και ποτίστρες ζώων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Σαρωνικού, ενώ στις ηλεκτρονικές πινακίδες του Δήμου αναγράφονται μηνύματα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν 110 στειρώσεις, 23 χειρουργεία και 22 υιοθεσίες ενώ τηρείται αρχείο περίπου 180 δεσποζόμενων ζώων με μικροτσίπ.
 
...προηγούμενη