Διαφήμιση
Διαφήμιση
Θεσσαλονίκη: Στις "ράγες" τα βαγόνια του πρώτου συρμού του μετρό
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 17 Μαίου 2019 10:32
4804717thesalmetroΘεσσαλονίκη: Στις "ράγες" τα βαγόνια του πρώτου συρμού του Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και αποκαλύπτονται σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας τα τέσσερα βαγόνια που αποτελούν τον πρώτο συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Το τέσσερα αυτά βαγόνια, συνολικού μήκους άνω ων 51 μέτρων (το καθένα είναι περίπου 13 μέτρα), συναρμολογήθηκαν για να αποκαλυφθούν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αττικό Μετρό» δήλωσε ότι «θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου».
Όταν έρθει η ώρα να δρομολογηθεί κανονικά στις γραμμές του μετρό Θεσσαλονίκης, ο συρμός θα μπορεί -με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς και την απόσταση των σταθμών μεταξύ τους- να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ. ανά ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα.
Η δε χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών θα είναι 1,5 λεπτό, «κάτι που σημαίνει ότι με χωρητικότητα 450 επιβατών (περίπου 100 καθήμενων) ανά συρμό (σ.σ. συνολικά οι συρμοί θα είναι 18), το μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορεί σε πλήρη λειτουργία και σε ώρα αιχμής να μεταφέρει 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Μυλόπουλος.
 
...προηγούμενη