Διαφήμιση
Διαφήμιση
Καιρός: Από τον Ξενοφώντα στον κυκλώνα Ζορμπά - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 20:06
kakokairia0Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πέρα από τον Ξενοφώντα αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες και ο κυκλώνας Ζορμπάς.
Και αυτό διότι στα ανοιχτά του Ιονίου άρχισε να δημιουργείται ήδη ένα βαρομετρικό χαμηλό κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής και το οποίο θα μας επηρεάσει τις επόμενες ημέρες.
Καιρός: Από τον Ξενοφώντα στον κυκλώνα Ζορμπά - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε
Το βαρομετρικό χαμηλό καθώς στροβιλίζεται ανοιχτά του Ιονίου θα διατηρήσει ενισχυμένους τους ανέμους στα νότια πελάγη (νότιο Ιόνιο, θάλασσα Κυθήρων) με μέγιστη ένταση τα 9 με 10 μποφόρ. Αντίθετα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση στο Αιγαίο από αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Οι εντάσεις του ανέμου μέχρι το βράδυ του Σαββάτου φτάνουν οριακά τα 9 με 10 μποφόρ.
Από πλευράς βροχοπτώσεων τα έντονα φαινόμενα αναμένεται την Παρασκευή να επηρεάσουν το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Εύβοια.
 
...προηγούμενη