τελευταίο θέμα στο webtv Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι φόλες που τοποθετήθηκαν στον Υμηττό
ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 11:00
4bfdeb000f098809492fc571c49169db_LΜε θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθεί η Δημοτική Αρχή τις εξελίξεις σχετικά με τα δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του Υμηττού αλλά και στο κέντρο της Βούλας.
Ήδη οι φόλες έχουν προκαλέσει το θάνατο 12 ζώων, ενός δεσποζόμενου σκύλου και 12 αλεπούδων. Όπως προκύπτει από τον χάρτη που έχει εκδώσει η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Νότιου Υμηττού, η έκταση στην οποία εντοπίστηκαν νεκρά ζώα και δηλητηριασμένα δολώματα εκτείνεται από την Αιξωνή έως τα νότια του Κορωπίου (γύρω από την κορυφή Κακοβούλα, περιοχή Πευκώνα, πάνω από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη) και από τους δασικούς δρόμους πάνω από το νεκροταφείο Βούλας έως βόρεια της κορυφής Σταυραετός.
Ήδη έχουν ασκηθεί μηνύσεις στα Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στο Α.Τ. Κορωπίου και έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο. Παράλληλα, νεκρά ζώα και δείγματα των δολωμάτων έχουν σταλεί για τις απαραίτητες κτηνιατρικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
Πολλά από τα δολώματα έχουν περισυλλέγει από την φιλοζωική ομάδα Βούλας και άλλες εθελοντικές οργανώσεις αλλά επειδή είναι ιδιαίτερα τοξικές, συνίσταται μεγάλη προσοχή.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αστυνομικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση όσων δολωμάτων έχουν απομείνει στην περιοχή καθώς και για τη σύλληψη του δράστη και την απονομή δικαιοσύνης.
 
...προηγούμενη