τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 15:43
Για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Θα ξεκινήσω, από το μεγάλο ζήτημα που αφορά την αυτοδιοίκηση, τη νέα απόπειρα της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων.
Τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, δεν ανήκουν ούτε στους δημάρχους, ούτε στα υπουργεία, ούτε στις κυβερνήσεις. Ανήκουν στους δημότες και είναι η περιουσία τους. Έχουν προκύψει από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της λειτουργίας της και να καλύπτει τα κενά που αφήνει πίσω της η κεντρική διοίκηση στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και της καθημερινότητας του πολίτη. Όπως έπεσε στο κενό η προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων, έτσι θα συμβεί και τώρα. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης και η ευκαιριακή αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, βρίσκουν όλους τους δήμους ενωμένους και αποφασισμένους να αντιδράσουν».
Για το «πράσινο φως» από το ΣτΕ για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα συμβάλει αποφασιστικά στην αλλαγή του τοπίου στον τομέα της καθαριότητας στην Αθήνα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το «πράσινο φως» στην εγκατάσταση και λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων, στον Ελαιώνα. Πρόκειται για μία κλειστή εγκατάσταση, που σέβεται απολύτως το φυσικό περιβάλλον και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Ο κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα αποτελείται από δύο μεταλλικές ταινίες μεταφοράς απορριμμάτων κλειστού τύπου, τέσσερα ημιρυμουλκούμενα απορριμματο-κιβώτια και δύο οχήματα. Γιατί είπα προηγουμένως ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο; Διότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης θα σταθεί αιτία να πυκνώσουν τα δρομολόγια καθαριότητας στις γειτονιές της Αθήνας, θα μειωθούν οι περιβαλλοντικές συνέπειες από τα δρομολόγια προς τη Φυλή, καθώς και το κόστος λειτουργίας. Σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των υπόλοιπων υποδομών, τις προμήθειες απορριμματοφόρων και κάδων, πιστεύουμε βάσιμα ότι τους επόμενους μήνες θα αρχίσει η καθαριότητα στην Αθήνα να φτάνει στα επίπεδα που θέλουμε».
Για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι, μαχαιρωμένος από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του αντιφασίστα συνθέτη σηματοδότησε την απαρχή της αποκάλυψης του εγκληματικού προσώπου του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος και του τρόπου λειτουργίας του: πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση με ιεραρχημένη δομή. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ναζισμό άμεσα και αποτελεσματικά, όχι με τα όπλα του, αλλά με την αταλάντευτη πίστη στη δικαιοσύνη και τους νόμους. Θα συνεχίσω να αντιστέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις στη βία και τη μισαλλοδοξία της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, όπως έκανα με την απαγόρευση των συσσιτίων μίσους αλλά την κατάθεσή μου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Η δημοκρατία θα νικήσει, όχι ο φασισμός».
 
...προηγούμενη