τελευταίο θέμα στο webtv Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ειδικά πλοία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού απορρυπαίνουν την πετρελαιοκηλίδα που έχει παγιδευτεί από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος
ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 14:42
aporripansi1Ειδικά σκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται πίσω από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
προκειμένου να περισυλλέξουν την πετρελαιοκηλίδα η οποία παγιδεύτηκε από το φράγμα και να κάνουν ταυτόχρονα καθαρισμό των υδάτων. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική καθώς το φράγμα συνέβαλε στην σταθεροποίηση της πετρελαιοκηλίδας, κρατώντας την  συγχρόνως μακριά από το παράκτιο μέτωπο του Δήμου μας, ενώ επέτρεψε στα απορρυπαντικά πλοία, με τη συνδρομή των σκαφών της εταιρείας «North Aegean Slops» και της πολιτικής προστασίας του Δήμου, να επιτελέσουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το έργο τους.
Παράλληλα, με το πρώτο φως της μέρας δύο ταχύπλοα σκάφη που έχουν τεθεί στη διάθεση της πολιτικής προστασίας του Δήμου, έκαναν επιτόπια αυτοψία στις παραλίες της πόλης για να διαπιστώσουν αν υπάρχει ρύπανση και σε τι έκταση και διαπίστωσαν ότι πράγματι έχουν εμφανιστεί κάποια μικρά συσσωματώματα μαζούτ στις παραλίες, περιορισμένης έκτασης, ειδικά στο Καβούρι, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί από χθες. Τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου από χθες είναι σε διαδικασία περισυλλογής τους και στη συνέχεια θα σταλούν σε εξειδικευμένη μονάδα για περαιτέρω διαχείριση τους.
Σε ότι αφορά την καθαρότητα του νερού εντός των ορίων της πόλης, δεν υπάρχουν οπτικοί ρύποι και οι παραλίες είναι ανοιχτές και λειτουργούν ωστόσο με πρωτοβουλία του Δήμου έχουν γίνει εφτά δειγματοληψίες σε διάφορα σημεία, σε όλο τα εύρος του Δήμου και αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου για την ύπαρξη τοξικών υδρογονανθράκων.
Επιβεβαιώνονται οι χθεσινές εκτιμήσεις ότι το πλωτό φράγμα είχε ως αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό της ρύπανσης των ακτών της πόλης μας αλλά ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή μέχρι να εξαλειφθεί εντελώς κάθε κίνδυνος.
 
...προηγούμενη