Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πορεία ΠΟΕ - ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω καύσωνα και σκουπιδιών
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 11:16
ssfsfsfΣυνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με την αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται με υπηρεσιακό προσωπικό.
Από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των συνδικαλιστών για το τι θα γίνει τελικά με τα σκουπίδια που τείνουν να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα για τη χώρα, ειδικά τις επόμενες τρεις μέρες που αναμένεται ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι.
Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. "Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, δουλειά ζητάμε" αναφέρουν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. "Γιατί μας έδωσαν ελπίδες που δεν στέκουν" σχολιάζουν για τις υποσχέσεις που λένε πως έλαβαν από την κυβέρνηση.
Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα και τη Βουλή.
Οι διαδηλωτές έφτασαν δέκα λεπτά πριν από τις 12.00 στη Βουλή, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παρατάξει κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να κλείσει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να "παγώσει" η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
 
...προηγούμενη