τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου στη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών M. Söder
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 16 Μαίου 2017 11:40
Τη φυσική, ιστορική και πολιτιστική αξία του Εθνικού Κήπου, τόνισε ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών  Δρ. Markus Söder, ο οποίος περιηγήθηκε μαζί με το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, στο εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέπτυξε στον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών κ. Söder το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αναζωογόνηση του Εθνικού Κήπου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς για την κοινωνία και πολιτισμό. Â Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «ανεκτίμητο πνεύμονα πρασίνου, τόπο περιπάτου και παιχνιδιού και χώρου για τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που αναδεικνύουν την ιστορικότητά του».
Ο κ. Söder εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη αξία του Εθνικού Κήπου και το ενδιαφέρον του για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, τονίζοντας τη βούληση για συνεργασία στην επιχείρηση αναζωογόνησης και αναβάθμισής του.
Στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών, ο δήμαρχος Αθηναίων εξήρε τη συνεργασία με τη Διοίκηση των Βαυαρικών Κήπων, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας για τη συντήρηση και φροντίδα των ιστορικών κήπων. Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας με τον πρόεδρο της «Εταιρίας των Φίλων του Κήπου» και πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλη Μαϊλη.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις –πολιτιστικές και άλλες – για μικρούς αλλά και για το ενήλικο κοινό που λαμβάνουν χώρα από τις πολιτιστικές δομές του δήμου στον Εθνικό Κήπο, κάνοντας ειδική αναφορά στα δρώμενα που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων  τόνισε: «Σταθερή επιδίωξη μας αποτελεί Â ο Εθνικός Κήπος  να είναι ανοικτός και προσβάσιμος σε όλες και όλους» επισημαίνοντας ότι η είσοδος στις πολιτιστικές δράσεις που φιλοξενούνται στον Εθνικό Κήπο, είναι δωρεάν.
Ο Δρ. Markus Söder είναι προσκεκλημένος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
 
...προηγούμενη