Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οπλισμένος άντρας σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά - Ανταλλαγή πυροβολισμών
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 08 Μαίου 2017 10:11
591016821984dΑναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα Χανίων, όπου ένας άνδρας, κρατώντας όπλο, μπήκε στον χώρο απειλώντας τους εργαζόμενους.
Οι πρώτες πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν πως ο 45χρονος άνδρας συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν του ανανεώνεται η άδεια περιπτέρου που είχε στο ενετικό λιμάνι Χανίων.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 45χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος κρατά ομήρους ενώ έχει δύο αιτήματα – να μιλήσει με τον δήμαρχο Χανίων για το θέμα του περιπτέρου αλλά και τον εισαγγελέα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι όμηροι – τρεις εργαζόμενοι – βρίσκονται κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο του ΟΚΑΝΑ.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο οποίος επικοινώνησε με τον δράστη, από τους πυροβολισμούς όπως ο ίδιος δήλωσε έχει τραυματιστεί στα πόδια.
Στην περιοχή βρίσκονται και διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ.
Στον ΟΚΑΝΑ ο δήμαρχος Χανίων – Τι ανέφερε στο cretapost ο Τ. Βάμβουκας
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ο οποίος έσπευσε αμέσως στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ για να μιλήσει με τον 45χρονο άνδρα.
Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας γνωρίζει το περιστατικό καθώς κατά τα παρελθόν έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο για το θέμα του περιπτέρου.
«Πρόκειται για ένα περίπτερο που βρίσκεται στο χώρο του Ενετικού Λιμανιού στα Χανιά και έπρεπε να κατεδαφιστεί για να προχωρήσουν οι εργασίες. Με τον 45χρονο έχουμε μιλήσει πολλές φορές και μάλιστα καθυστερήσαμε όσο μπορούσαμε την ανάκληση της άδειας ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι προχωρήσαμε στην ανάκληση», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Βάμβουκας ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως ο ίδιος είχε προτείνει μία σειρά λύσεις στον 45χρονο – όπως να πάρει άλλο περίπτερο – αλλά εκείνος δεν δέχθηκε καμία πρόταση.
 
...προηγούμενη