τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γ. Καμίνης στο Συνέδριο του FEPS και του ΔΙΚΤΥΟΥ: «Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ υπεύθυνες για την αναλογική κατανομή των προσφύγων, ακόμη και στο μικρότερο χωριό»
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 15:09
«Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, πρέπει να συμβάλουν σε ισόρροπη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα αναλογικά, ακόμα και στο
μικρότερο χωριό» τόνισε ο δήμαρχος αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα την προσφυγική κρίση  που διοργάνωσε το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση» και το FEPS (Foundation for European Progressive Studies)
Ο κ. Καμίνης απευθυνόμενος στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που συμμετείχε στη συζήτηση, ζήτησε από την κυβέρνηση εθνικό σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε απροετοίμαστη τόσο στην υποδοχή όσο και στη φιλοξενία των προσφύγων σημειώνοντας ότι παρά τις παραινέσεις του δήμου άργησαν αδικαιολόγητα να αξιοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας τα ανενεργά στρατόπεδα. «Ακόμα και όταν αυτό συνέβη, οι συνθήκες που εξασφαλίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις  είναι πραγματικά απαράδεκτες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνοντας ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2015 ο δήμος αθηναίων προχώρησε σε συγκεκριμένες κινήσεις με κυριότερες:
·       Τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα, που μετά από δύο επεκτάσεις, σήμερα, σε 37 στρέμματα φιλοξενεί 2200 πρόσφυγες εκ των οποίων 800 παιδιά.
·       Τη θέσπιση θέσης αντιδημάρχου προσφύγων και μετανάστευσης
·       Τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας 50 Ευρωπαϊκών πόλεων για το προσφυγικό
·       Την προσωρινή στέγαση προσφύγων σε 240 διαμερίσματα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η κατανομή της ευθύνης για το προσφυγικό αφορά όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα ήδη έχει αναλάβει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί και λόγω της μεγάλης προσπάθειας της δημοτικής αρχής, έχουν εξασφαλιστεί και τα δικαιώματα των προσφύγων και η κανονικότητα στη ζωή των κατοίκων.


 
...προηγούμενη