τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Σεπτέμβρη 2016
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 11:28
Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτέμβρη 2016, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έθεσε Εκτός Ημερήσιας Διάταξης τα παρακάτω θέματα.
Πρώτον, ένα μεγάλο θέμα το οποίο θα πρέπει να το προλάβουμε είναι το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Το έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας και έχει μείνει στον αέρα. Το Δήμο Αθηναίων αφορά άμεσα το ζήτημα της δομής του Ελαιώνα και η προετοιμασία ώστε αυτά τα παιδιά να παρακολουθήσουν τις απογευματινές δομές, με όλους τους όρους που ισχύουν και για τα Ελληνόπουλα όταν εγγράφονται στο σχολείο. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε εμβολιασμούς αλλά και σε ιατρικές εξετάσεις και χορήγηση πιστοποιητικών από παθολόγο, να λειτουργήσουν με εκπαιδευτικούς, με καθαρίστριες, με όλους τους όρους που πρέπει. Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, αλλά τέτοιο σχέδιο δεν έρχεται. Επιπλέον, αντίθετα, πρέπει να πιέσουμε απέναντι σε βολικές λύσεις που χρησιμοποιούνται, όπως το γεγονός ότι 54 & 55 Δημοτικό Σχολείο που γράφτηκαν προσφυγόπουλα χωρίς να υπάρχουν τάξεις υποδοχής. Και μάλιστα σε ένα σχολείο που η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι μεταναστόπουλα. Έφτιαξαν τμήματα 27-28 μαθητών, για τα οποία το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνείται να σπάσουν, αρνείται να προσλάβει εκπαιδευτικούς. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν το παραμικρό στα ελληνικά, ουσιαστικά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι κρίσιμο αυτό το θέμα κι εμείς επιμένουμε: Όχι παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων. Πρέπει να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που ανακοίνωσε.
Δεύτερον, συνεχίζει να υπάρχει αφωνία από τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την κατάληψη στο Βοτανικό. Εδώ και δυόμισι-τρείς μήνες διαμορφώνεται μια κατάσταση, υποτίθεται για Έλληνες αστέγους. Το νομιμοποιείται. Το οικόπεδο δεν είναι στην ευθύνη του Δήμου, όμως, υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος. Υπάρχουν καταγγελίες ότι εδώ εμπλέκεται και η συγκυβέρνηση μέσω των ΑΝΕΛ και του κόμματος λευκό, μαζί με ΜΚΟ και διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις. Υπάρχει ανάγκη ο Δήμος να πάρει θέση. Να καταγγείλει την ακροδεξιά φιέστα, να κινηθεί και νομικά εναντίων των διαφόρων εφέδρων που εμφανίζονται.
Τρίτον, έχουμε συζητήσει ξανά για το παζάρι ρακοσυλλεκτών. Σε δρόμους της Αθήνας συνεχίζεται το χάλι και η αθλιότητα. Καταθέτουμε φωτογραφίες αποτυπώνουν ζητήματα για την ασφάλεια του χώρου και την υγιεινή. Ο κ. Βαρελάς και οι υπηρεσίες τους τα έχουν υπόψη τους. Δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του Δήμου. Είχαμε, όμως, δεσμευτεί ως Δημοτικό Συμβούλιο ότι εμείς απ' τη μεριά μας θα διαμορφώσουμε χώρο και θα δώσουμε κάρτες, με προτεραιότητα στους δημότες και κατοίκους Αθήνας. Και αυτά είναι ακόμα στον αέρα. Πρέπει να επανέλθουμε.
 
...προηγούμενη