τελευταίο θέμα στο webtv συνεδριάσεων περιφέρειας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ"
Περιφέρεια
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 11:50
Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τροποποίηση του άρθρου του
νόμου Ν. 4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» και την «επιβολή» Διοικητικών και Αναπληρωτών Γραμματέων στους Δήμους με ταυτόχρονη αφαίρεση της δυνατότητας άσκησης των καθηκόντων του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των Γενικών Γραμματέων των Δήμων, εκφράζει την πλήρη αντίθεση και διαφωνία της στην επιχειρούμενη προσπάθεια υλοποίησης της ως άνω πρότασης, η οποία θίγει στην πράξη την αυτοτέλεια των Δήμων και καταργεί το Αυτοδιοίκητο αυτών το οποίο –ως γνωστόν – είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά.
Παράλληλα, ως Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, καλούμε την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου όπως δεσμευτεί άμεσα και κατηγορηματικά για την απόσυρση της σχεδιαζόμενης ρύθμισης, η οποία, αν μη τι άλλο, συνιστά θεσμικό ατόπημα που θέτει σε αμφισβήτηση τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Γραφείο Προέδρου “Κλεισθένη” - E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 1
Καθιστούμε σαφές πως η επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαιτεί τη διαμόρφωση συνθέσεων και συναινέσεων σε όλα τα επίπεδα και, σε κάθε περίπτωση, όχι προσχηματικό διάλογο, ψέματα και προειλημμένες αποφάσεις.
Τέλος, θεωρούμε αναγκαία και διεκδικούμε τη διεύρυνση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα σε όλους τους Δήμους της χώρας, ανεξαρτήτως πληθυσμού, πρόταση η οποία - είχε τεθεί επανειλημμένως και τεκμηριωμένα από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σειρά υπομνημάτων και παραστάσεων, προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών από το 2011 έως και σήμερα και η οποία - έχει συμπεριληφθεί στο σχετικό πολυνομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα».
 
...προηγούμενη