Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρνήθηκαν το πολιτικό άσυλο για τους τρεις
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 10:31
newego_LARGE_t_1101_54716399_type13145Απορριπτική ήταν η απάντηση της Υπηρεσίας Ασύλου στους τρεις από τους οκτώ στρατιωτικούς που με ελικόπτερο προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν στην Τουρκία.
Ωστόσο, παρά τις πιέσεις της Aγκυρας προς την ελληνική πλευρά, η έκδοσή τους δεν αναμένεται ότι θα γίνει άμεσα. Το επόμενο διάστημα και εντός 15 ημερών, οι στρατιωτικοί αναμένεται ότι θα καταθέσουν προσφυγή σε δεύτερο βαθμό, στην Επιτροπή Προσφυγών.
Οι πολυσέλιδες αποφάσεις επιδόθηκαν χθες στους τρεις στρατιωτικούς. «Eνας μόνο από τους τρεις την παρέλαβε. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να την παραλάβουν» υποστηρίζει η πλευρά των στρατιωτικών. Ο ένας θεωρήθηκε ότι «είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Ωστόσο η χειρίστρια της υπόθεσης αναγνωρίζει ότι στην Τουρκία υπάρχει γι’ αυτόν υποκειμενικός και αντικειμενικός φόβος, ενώ δέχεται ότι ενδέχεται να υπάρξει γι’ αυτόν βλάβη λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων». «Πρόκειται για μια απόφαση που στηρίζεται σε έωλα και αβάσιμα περιστατικά», σχολίασε στο «Εθνος» η δικηγόρος των «8» Σταυρούλα Τομαρά, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή Προσφυγών «μόλις της δοθούν τα πρακτικά των συνεντεύξεων».
Σύμφωνα με πηγές από την Υπηρεσία Ασύλου, οι αποφάσεις είναι εξατομικευμένες και οι στρατιωτικοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση όλων των εργαλείων που τους παρέχει ο νόμος.
 
...προηγούμενη