Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κόπηκε το Mega. Εννέα οι τελικοί υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 10:11
MegaChannel15416skΕκτός το MEGA, μέσα Σαββίδης και Ανεξάρτητος Πάροχος! Η τελική λίστα των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, όπως προέκυψε, μετά και από τις ενστάσεις και τις αιτήσεις θεραπείας στην αρμόδια επιτροπή της ΓΓΕΕ, είναι εννέα.
Πρόκειται για τον ANTENNA, τον Alpha, το ΣΚΑΪ, το Star, το ETV, τη Χρ. Καλογρίτσας, την Άλτερ Εγκο (Μαρινάκης), την Dimera Media ltd (Σαββίδης) και Ανεξάρτητος Πάροχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του NEWS 247 εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στη Διαύγεια, αφού υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, η οριστική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό οι οποίοι θα είναι εννέα.
Ήδη πάντως έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια οι απορρίψεις των προδικαστικών προσφυγών που είχαν κάνει οι υποψήφιοι ο ένας εναντίον του άλλου, γεγονός που σημαίνει ότι επί της ουσίας η λίστα δεν επηρεάζεται
Σημειώνεται πως, όπως έχει γράψει το NEWS 247,  η περίπτωση του Mega ήταν μη αναστρέψιμη και το μέλλον του πρώην μεγάλου καναλιού φαινόταν αρκετά δυσοίωνο.
Αυτό προέκυπτε και από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, όπου σχεδόν το σύνολο της περιγράφει τους λόγους αποκλεισμούς της Τηλέτυπος Α.Ε.
Αντίθετα οι περιπτώσεις του Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media Investments) και του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου από την Κύπρο εξαρχής ε'ιχαν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι ενδιαφερόμενοι ήταν 11, με τον Γ.Καρατζαφέρη να μένει πρώτος εκτός διαγωνισμού.
 
...προηγούμενη