Διαφήμιση
Διαφήμιση
Λίγο πριν τον τελικό ο Δήμος Δράμας κατεδάφισε το «σκοπευτήριο» της Κορακάκη
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 11:35
381D6D3ED00AA9A87C4F597612672616Λίγο πριν τον τελικό των 25μ. στον οποίο η Άννα Κορακάκη έγραψε χρυσή ολυμπιακή ιστορία, τα συνεργεία του Δήμου Δράμας κατεδάφισαν το «σκοπευτήριο», όπου η κοπέλα έκανε προπόνηση. Ο δήμαρχος δηλώνει ότι αυτό έγινε σε συμφωνία με την οικογένεια.
Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM o δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος χαρακτήρισε τραγικές τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες προπονούνταν έως τώρα η χρυσή Ολυμπιονίκης και τα άλλα παιδιά του αθλήματος, καθώς το Κράτος παραχώρησε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις στους δήμους χωρίς όμως με τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα και οι υπόλοιποι συγγενείς της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά το χρυσό μετάλλιο, συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή το προηγούμενο πρωί.
«Δίναμε αγώνες για τα αυτονόητα»
«Οι δυσκολότεροι αγώνες της Άννας και του προπονητή και πατέρα της δόθηκαν εκτός των αγωνιστικών χώρων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η μητέρα της Άννας Κορακάκη.
Όπως τόνισε η Φωτεινή Χριστοδούλου, ο πατέρας της Άννας και η οικογένεια έδιναν καθημερινά σκληρές μάχες για να εξασφαλιστούν τα «αυτονόητα», όπως να μπορεί να έχει σφαίρες, όπλα, χώρο αλλά και τον προπονητή μαζί στους αγώνες.
Η κ. Χριστοδούλου εξέφρασε το παράπονό της ότι ούτε η πολιτεία αλλά ούτε και τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ενδιαφέρον στην Άννα και στα αλλά παιδία που αγωνίζονται σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι αν είχε το ενδιαφέρον που έχει τώρα, θα είχε κάνει περισσότερα πράγματα και πιο γρήγορα.
Απαντώντας στο «παράπονο» που εκφράστηκε για την κατεδάφιση του κτίσματος και τις εργασίες στο πρόχειρο σκοπευτήριο, όπου προπονείτο η Άννα Κορακάκη ειδικά για τις βολές των 25μ, σε ένα νταμάρι στους πρόποδες του Κορυλόβου, ο κ. Μαμσάκος είπε ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον πατέρα και προπονητή της, τον Τάσο Κορακάκη.
«Έχουμε μιλήσει με τον πατέρα της Άννας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχουμε δρομολογήσει μια ανακατασκευή του γηπέδου με τα πενιχρά και λίγα έσοδα που έχει ο Δήμος Δράμας. Όταν ανέλαβα τη δημαρχία, βρήκα κλειστά όλα τα γήπεδα γιατί δεν είχαν άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας. Το επίσημο κράτος φόρτωσε όλους τους Δήμους με όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς τους αντίστοιχους πόρους» είπε ο δήμαρχος Δράμας και πρόσθεσε:
«Ο δήμος είχε στη διάθεση του 500.000 ευρώ μόνο για τις στατικές μελέτες όλων των γηπέδων, που δεν επαρκούσαν για όλα τα γήπεδα και για όλα τα έργα συντήρησης που απαιτούνταν για τα 10-15 διαφορετικά αθλήματα».
 
...προηγούμενη