Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σομαλός από την Νορβηγία ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 18:09
D6F9C13363081CF553AD52837AF2B039«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι πρόκειται για μία παρορμητική επίθεση και τα βήματα είχαν επιλεγεί τυχαία» σημειώνει η αστυνομία, τονίζοντας ότι δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Οι Αρχές ανακρίνουν τον 19χρονο ύποπτο, ο οποίος μετακόμισε στη Βρετανία το 2002. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε ένα σπίτι στο βόρειο Λονδίνο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν έρευνες και σε σπίτι στο νότιο Λονδίνο.
Η επίθεση άφησε πίσω της μία γυναίκα νεκρή. Πρόκειται για μία Αμερικανίδα γύρω στα 60, ενώ στην επίθεση τραυματίστηκαν άτομα βρετανικής, αμερικανικής, αυστραλιανής και ισραηλινής καταγωγής. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ένας Αυστραλός και μία Αυστραλή.
Ο υποδιοικητής της αστυνομίας αποδίδει την επίθεση σε ψυχική διαταραχή.
Αυτόπτες μάρτυρες που έμεναν σε ξενοδοχεία στην Ράσελ Σκουέρ περιγράφουν τη στιγμή της επίθεσης: άκουσαν κραυγές, είδαν να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε μία γυναίκα και την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα.
Λέει η Τζόντι Πάρι στο BBC: «Δεν ήταν έτοιμος να σταματήσει (ο δράστης). Κουβαλούσε στο χέρι μαχαίρι και είχε αίμα στα χέρια της».
Η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου έχει αυξηθεί μετά την επίθεση, «προληπτικά». Οι Αρχές σημειώνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί «για όσο κριθεί απαραίτητο».
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κάλεσε τους Λονδρέζους να παραμείνουν «ψύχραιμοι και σε επιφυλακή», σημειώνοντας ότι η ασφάλεια των κατοίκων του Λονδίνου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο.
 
...προηγούμενη