Διαφήμιση
Διαφήμιση
Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαραθώνα και Καλύβια
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 16:48
Υπό μερικό έλεγχο είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής οι πυρκαγιές σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στα Καλύβια και την Ανάβυσσο, στην περιοχή Όλυμπος, στην ανατολική Αττική.
Στον Μαραθώνα οι φλόγες έφτασαν σε κοντινή απόσταση από κατοικίες, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν τις απείλησαν άμεσα. Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Στα Καλύβια για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς παραμένουν 44 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα οχήματα ΟΤΑ και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ρίψεις νερού από αέρος εκτελούν δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα.
Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Μαρδάτι Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Από χθες το βράδυ υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά σε δασική έκταση στην Αγία Άννα Εύβοιας.
Κατά το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 53 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.
Για το Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.
 
...προηγούμενη