τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μηνύσεις από Καμίνη για τις καταλήψεις
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 17:52
assets_LARGE_t_420_54723953_type13145«Περιμένω την αντίδραση της Πολιτείας»
Με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη του Νοσοκομείου Πατησίων, ο Γ. Καμίνης προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτίρια του δήμου,
ενώ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά -όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις- περιμένοντας, όπως είπε, να δει «ποια θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας». Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει αντιδράσει ούτε το αρμόδιο υπουργείο ούτε κανείς άλλος, σημειώνοντας πως οι συνθήκες σε αυτά τα κτίρια είναι άθλιες. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν αξίζουν αυτή την τύχη, αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση», τόνισε, ενώ επανέλαβε πως ο Δήμος Αθηναίων «δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο».
Συνεργασία για σίτιση μαθητών και στέγαση φοιτητών
Εν τω μεταξύ, τη διάθεση ζεστού φαγητού σε 30.000 παιδιά και την αξιοποίηση διαμερισμάτων και άλλων καταλυμάτων για την εγκατάσταση φοιτητών προγραμματίζει ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσαν χθες ο Γ. Καμίνης και ο Ν. Φίλης, έπειτα από συνάντησή τους στο δημαρχείο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, η σίτιση στα σχολεία και η στέγαση των φοιτητών σε άδεια διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας. Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ουσιαστική τη συνάντηση, καθώς ενισχύει την αναγκαία συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και γενικότερα την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των σχολείων. Σχετικά με τη στέγαση φοιτητών, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι σε περιοχές του κέντρου, όπως είναι η Κυψέλη, η Φωκίωνος Νέγρη και η Πλατεία Βικτωρίας, υπάρχουν κενά διαμερίσματα και πιθανόν με επιδότηση ενοικίου «να μπορέσουμε να προσελκύσουμε νεανικό κόσμο σε γειτονιές που έχουν πάρα πολλά προβλήματα».
Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασίου
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο συναντάται σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο δοκιμασίας για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, εξαιτίας της «αναβαθμισμένης» δράσης των εθνικιστικών κύκλων στα Τίρανα, οι οποίοι, εκτός από την ανακίνηση του θέματος των Τσάμηδων, κατά καιρούς βάζουν στο στόχαστρό τους και την αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη σθεναρή στήριξη της Αθήνας στο έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τόσο σε θρησκευτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Εκλογή Προέδρου από εκλέκτορες
Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από «ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα», το οποίο θα αποτελείται από τους εν ενεργεία βουλευτές, εκπροσώπους των δύο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες που επιλέγονται με δημόσια κλήρωση, προτείνει η κίνηση ιδεών και δράσης ΠΡΑΤΤΩ, την οποία έχει ιδρύσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. Η κίνηση εκφράζει την υποστήριξή της στις προτάσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ τάσσεται εναντίον της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ομολογία» Σταμάτη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ
«Κάγκελο» έμειναν χθες τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, ακούγοντας τον βουλευτή της ΝΔ (και πρώην υπουργό Επικρατείας) Δ. Σταμάτη να... αποκαλύπτει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν μετατραπεί σε «φερέφωνα» του ΣΥΡΙΖΑ.
«Την κλείσαμε επειδή είχε φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ»
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ) Α. Καββαδία, απευθυνόμενη στον Δ. Σταμάτη, του είπε ότι «δεν μπορείτε εσείς, ο πρωτεργάτης του ''μαύρου'' στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες». Απαντώντας, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η απόφαση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήταν... δικαιολογημένη: «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ», είπε, «γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς, που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σταμάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας», ενώ κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση - «εκτός αν», όπως σημείωσε, «το ''μαύρο'' του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από τη σιωπή του κ. Μητσοτάκη».
Κόντρα για την αξιολόγηση
Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ συνδικαλιστών της ΕΥΔΑΠ και της διοίκησης της εταιρείας, ύστερα από την απόφαση της τελευταίας να προχωρήσει στην αξιολόγηση των στελεχών της από διεθνή εξειδικευμένη εταιρεία. Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γ. Μπενίση, ότι αύξησε τον αριθμό των γενικών διευθυντών αλλά και των ειδικών διευθύνσεων, παρουσιάζοντας το «μεγαλύτερο οργανόγραμμα από την ίδρυσή της». Από την πλευρά της η διοίκηση διευκρινίζει ότι η πρωτοβουλία αφορά στην αξιολόγηση μόνο των γενικών διευθυντών και όχι του συνόλου των εργαζομένων, ενώ σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο για τις επιλογές θα έχει το ΔΣ της εταιρείας, τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους, ενώ αναφορικά με τις κατηγορίες της αύξησης των διευθύνσεων υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως η σύνταξη μελετών για έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες πρέπει να «τρέξουν», καθώς «ήδη αντιμετωπίζουμε πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ ημερησίως». Για την πρωτοβουλία αξιολόγησης των στελεχών, ο Γ. Μπενίσης ενημέρωσε με ανακοίνωση τους εργαζομένους, στην οποία έκανε λόγο για επιλογή «αντικειμενική και πλήρως απαλλαγμένη από εμπάθειες ή συμπάθειες εξαιτίας προσωπικών ή πολιτικών διαφορών, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν».
«Πολύ χαμηλό» το τίμημα για ΤΡΑΙΝΟΣΕ
«Πάρα πολύ χαμηλό» χαρακτήρισε το τίμημα για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φ. Τσαλίδης, ασκώντας ουσιαστικά κριτική και στο ΤΑΙΠΕΔ. Σε συνέντευξή του (στο ΑΠΕ) ανέφερε πως «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλήρωσε αμαρτήματα που σχετίζονται με το παρελθόν και τρίτους», σε συνδυασμό με πιέσεις που ασκήθηκαν για διατήρηση του διαγωνισμού στο αντικείμενο και τους όρους που περιλαμβάνονταν στην αρχική προκήρυξη υπό την απειλή καταλογισμού των κρατικών ενισχύσεων και της εκκαθάρισης της εταιρείας. Ο Φ. Τσαλίδης δεν έκρυψε την αντίθεσή του στο όλο εγχείρημα, επαναλαμβάνοντας ότι «η χώρα μας θα έχει το ''προνόμιο'' να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου το Δημόσιο δεν θα διαθέτει σιδηροδρομική εταιρεία».
«Χαμένοι στη μετάφραση» φαίνεται ότι ήταν κάποιοι στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, όπως προκύπτει από πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης που επιβλήθηκε σε μια υπάλληλο με την κατηγορία ότι σε συνεργασία με ιδιωτική μεταφράστρια στερούσαν έσοδα από το Δημόσιο προς όφελος των ιδίων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ότι υπάλληλοι της μεταφραστικής υπηρεσίας παρακάμπτουν τη νόμιμη διαδικασία, συνεργαζόμενοι με ιδιώτες μεταφραστές. Η υπάλληλος προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια για ακύρωση της παύσης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στις κατηγορίες που της αποδίδονται.
 
...προηγούμενη