Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οι Κούρδοι βομβάρδισαν δίχως έλεος το Ισλαμικό Κράτος στη Μανμπίτζ
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 15:49
manbij_strike-630x400Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Τετάρτη στις οχυρωμένες θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μανμπίτζ, σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες τζιχαντιστές.
Υποστηριζόμενοι από την αμερικανική πολεμική αεροπορία, οι SDF σφυροκόπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών στο κέντρο της πολιορκημένης πόλης Μανμπίτζ.
«Ύστερα από βαρύ βομβαρδισμό από τις δυνάμεις μας, οι τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέστησαν βαρύτατες απώλειες στη Μανμπίτζ», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μιλώντας στο ARA News.
«Αφού βομβαρδίσαμε τα αρχηγεία τους στο κέντρο της Μανμπίτζ, οι τρομοκράτες διέφυγαν από την περιοχή και έτρεξαν να καλυφτούν στις κατοικημένες συνοικίες της πόλης», πρόσθεσε.
«Συλλέξαμε περισσότερα από 100 πτώματα τζιχαντιστών και επίσης καταστρέψαμε πολλά από τα οχήματά τους», είπε ο ίδιος αξιωματούχος των SDF.
Η νέα ολέθρια και πολύνεκρη ήττα των τζιχαντιστών ήρθε λίγες ημέρες μετά την κατάληψη από τους Κούρδους του νοσοκομείου της πόλης στη δυτική Μανμπίτζ, που το χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές ως κέντρο διοίκησής τους.
Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έδωσαν στους τζιχαντιστές 48 ώρες προθεσμία για να εγκαταλείψουν την πόλη. Ύστερα θα εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση και δεν θα μείνει κανείς τρομοκράτης ζωντανός.
Η Μανμπίτζ, στα ελληνικά Ιεράπολης, είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.
Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους.
Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ ξεκίνησε στις 31 Μαΐου.
 
...προηγούμενη