Διαφήμιση
Διαφήμιση
Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν
Δελτία τύπου
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 11:59
dfdggdfgΣτον στενό πυρήνα των επίδοξων πραξικοπηματιών τοποθετεί η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star τους 8 στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ειδικότερα, φέρονται να ανήκουν στην ομάδα  των κομάντος που πήγε να σκοτώσει τον Ερντογάν.
Όπως έγινε γνωστό περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα που διέμενε ο Ερντογάν με σκοπό να τον σκοτώσουν αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.
Η πληροφορία ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη μέσο πίεσης προς την Ελλάδα για να εκδώσει τους 8 στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να σκοτώσουν τον Ερντογάν διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να να έχουν καταφύγει στα βουνά.
 
...προηγούμενη