Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο δάσος - Στρατός και ελικόπτερα στο Σελάκανο
Δελτία τύπου
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 10:59
bmbbbbΜία από τις μεγαλύτερες φωτιές των τελευταίων ετών στην Κρήτη βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Σελάκανο Ιεράπετρας με τις φλόγες να κάνουν στάχτη το -μέχρι πρότινος- πανέμορφο δάσος.
Το χρονικό
Η φωτιά ξέσπασε χθες λίγα λεπτά μετά τις 22:30 το βράδυ με ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο.
Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα με 18 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ αλλά και υδροφόρες του δήμου Ιεράπετρας.
Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκαναν τη φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις.
Εκκένωση των Μαλών
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε η μερική εκκένωση των Μαλών με τους Σαμαρείτες, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους από τα σπίτια τους και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας.
Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσωσαν το χωριό χωρίς να καεί ούτε ένα σπίτι.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά
Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε ότι η φωτιά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων είναι ανεξέλεγκτη.
Συνεχώς δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο ενώ στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και ελικόπτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αυτή την ώρα συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 25 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, 30 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις -και σπεύδουν περισσότερα- τέσσερα οχήματα του ΟΤΑ και τρία ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
 
...προηγούμενη