Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ισπανία και Ιταλία ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με τη Γαλλία
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 16:20
elegxoi-708Την αρχή έκανε η Ισπανία με τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta ότι «είναι προφανές ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα ενίσχυσης των συνόρων» και να προσθέτει ότι έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για να γίνει εκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής στη χώρα.
Τη σκυτάλη πήρε η Ιταλία που ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία οδικά σημεία διέλευσης προς την Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση Ventimiglia. Ταυτόχρονα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών έγραψε στο Twitter ότι «ο μηχανισμός ασφαλείας έχει ενεργοποιηθεί», ενώ ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε ενημέρωση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αργότερα σήμερα το πρωί.
Πριν από λίγο μάλιστα η Ιταλίδα υπουργός 'Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε ότι «υπάρχει πλήρης συνεργασία με την Γαλλία σε επίπεδο αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών».
«Η χθεσινή ήταν μια φοβερή ημέρα», πρόσθεσε η υπουργός, σύμφωνα με την οποία «είναι λανθασμένο και ανακριβές να πιστεύει, κανείς ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από τη στιγμή που διαθέτει, αριθμητικά, τη δεύτερη στρατιωτική αποστολή στο Ιράκ, έπειτα από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών».
Η Ρομπέρτα Πινότι τόνισε, επίσης, ότι ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στα οδικά ιταλο-γαλλικά σύνορα και πως το κύριο βάρος, δίνεται στο επίπεδο της πρόληψης, με συνεχή συνεργασία, μεταξύ άλλων, των ιταλικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.
 
...προηγούμενη