Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μαίνεται για τρίτη ημέρα η μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 11:41
fot-620x420Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ του Σαββάτου, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. Η οσμή καμένου είναι έντονη σε όλο το Λεκανοπέδιο.
Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, σε μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αποτελούν δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Από το πρωί της Δευτέρας συμμετέχουν και πάλι στο έργο της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Η εξασθένηση των ανέμων βοηθά το έργο των πυροσβεστών.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των δήμων και από αέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλος.
Ανησυχία για το αν οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τις αντιπυρικής περιόδου, λόγω των σημαντικών ελλείψεων, εξέφρασε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99.5 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών, Γιάννης Σταμούλης.
«Όλα βασίζονται στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των ανδρών μας. Δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία» δήλωσε.
 
...προηγούμενη