Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα
Δελτία τύπου
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 10:53
0a68f756-14bf-4936-9a4d-cc9ca95871e4Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία του υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) ισχύει για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Σάμος Ικαρία)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - κίνδυνος - χάρτης - πρόβλεψη - πυρκαγιά
Οι περιφέρεις, οι δήμοι και οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.
Την ίδια ώρα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών και υπολειμμάτων καθαρισμού, η ρίψη αναμένου τσιγάρου, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 
...προηγούμενη