Διαφήμιση
Διαφήμιση
Λίστα θανάτου από τον ISIS στο διαδίκτυο - Kαι Έλληνες μεταξύ των στόχων
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 16:41
newego_LARGE_t_1101_54689381_type13145Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, η λίστα στοχοποιεί συνολικά 8.318 πολίτες από διάφορες χώρες ενώ δημοσιοποιεί βασικά προσωπικά δεδομένα τους, όπως ονόματα και διευθύνσεις.
Ειδικότερα, στη λίστα περιλαμβάνονται Αμερικανοί (7.848), Καναδοί (312), Αυστραλοί (69), Βρετανοί (39) πολίτες, ενώ η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό ή τα στοιχεία των Ελλήνων.
Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο μία ομάδα που φέρει το όνομα «United Cyber Calliphate», απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν, ώστε «να πάρουν εκδίκηση γαι τους μουσουλμάνους».
Τον Απρίλιο του 2016, η ίδια ομάδα είχε δημοσιεύσει μία ακόμη λίστα στοχοποιώντας τότε χιλιάδες Νεοϋορκέζους. Τότε, κάποιες από τις πληροφορίες της λίστας είχαν αποδειχθεί μη ισχύουσες, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση.
 
...προηγούμενη