Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σάντερς: Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία κάλπη
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 09:00
A3E0708D9A0355434BDE50357268AFE9Δεν παραδίδει τα όπλα ο Μπέρνι Σάντερς, συνεχίζοντας «τη μάχη μέχρι την τελευταία κάλπη» στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια το κομματικό συνέδριο για το χρίσμα, και υπογραμμίζοντας την απήχηση
που είχε η εκστρατεία του -και εμμέσως την επιδίωξή του να συνδιαμορφώσει την πολιτική των Δημοκρατικών, έστω κι από τη θέση του ηττημένου. Σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, συνάντηση με τον Ομπάμα την Πέμπτη.
Η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε το χρίσμα και πανηγυρίζει την ιστορική στιγμή
Από τις έξι πολιτείες που κρίνονταν την Τρίτη, η Χίλαρι Κλίντον πήρε τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων για το χρίσμα στο συνέδριο του Ιουλίου. Η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη των έξι, δεν είχε ακόμη δώσει οριστική εικόνα και οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονταν στήθος με στήθος. Η τελευταία πολιτεία που ψηφίζει είναι η Περιφέρεια της Κολούμπια (Ουάσινγκτον) την επόμενη Τρίτη.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Σάντερς, μιλώντας σε υποστηρικτές του ανακεφαλαίωσε εκτενώς τις βασικές αρχές της εκστρατείας του, επαναλαμβάνοντας πως «αυτό το κίνημα αλλάζει τη χώρα» και την απήχηση που είχε στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών -υπογραμμίζοντας έτσι εμμέσως το ρόλο που επιδιώκει στη συνδιαμόρφωση της πολιτικής κατεύθυνσης του κόμματός του.
«Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν εδώ απόψε και που γίνατε μέρος της παγκόσμιας επανάστασης» είπε στους υποστηρικτές του. «Όλοι γνωρίζατε ότι στην αρχή θεωρούμασταν περιθωριακή εκστρατεία, αλλά αυτό άλλαξε» τόνισε, δείχνοντας τον αριθμό των πολιτειών που είχε κατακτήσει στην πορεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
«Οι νέοι καταλαβαίνουν πως είναι το μέλλον της Αμερικής και προτίθενται να διαμορφώσουν το μέλλον αυτής της χώρας» υπογράμμισε, λέγοντας πως το μέλλον των ΗΠΑ πρέπει να είναι ένα μέλλον «κοινωνικής, οικονοιμικής, φυλετικής και περιβάλλοντικής Δικαιοσύνης».
Επιτιθέμενος ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο  Σάντερς είπε πως οι Αμερικανοί «δεν θα επιτρέψουν στη δεξιά να αλώσει τη χώρα» και υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουν στον Τραμπ να γίνει πρόεδρος, έναν άνθρωπο που η σημαία του είναι η μισαλλοδοξία».
Ο Σάντερς επανήλθε ωστόσο στις επικρίσεις του για την οικονομική υποστήριξη προεδρικών υποψηφίων, λέγοντας πως «πρέπει να αλλάξουμε αυτό το χαλασμένο σύστημα» και υπογραμμίζοντας «Δημοκρατία δεν σημαίνει να αγοράζουν δισεκατομμυριούχοι το αποτέλεσμα των εκλογών».
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε νωρίτερα επικοινωνήσει με τον Μπέρνι Σάντερς και τον «ευχαρίστησε για την ενέργεια που έδωσε» στην εκστρατεία. Ο Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Σάντερς, μετά από αίτημα του δεύτερου.
Ο Μπέρνι Σάντερς έμεινε μέχρι τέλους στον αγώνα για το χρίσμα, έστω κι αν, από τη μέση περίπου και μετά, η επικράτηση ήταν μαθηματικά σχεδόν αδύνατη.
Ο αριθμός υπερκλεκτόρων που θεωρείται ότι έχει διασφαλίσει -τυπικά, οι υπερεκλέκτορες δεν δεσμεύονται μέχρι την τελευταία στιγμή- την είχε κάνει ήδη την παραμονή της τελευταίας «Σούπερ Τρίτης» να κλειδώσει το χρίσμα.
 
...προηγούμενη