Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες που έρχονται το 2017 Από το 2017 θ
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 12:43
newego_LARGE_t_1101_54687728_type13145Oι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, που θα αντικαταστήσουν πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα. «Η επιτροπή του ΥΠΕΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και
Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα. 11 εκατομμύρια έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όπως ενημέρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου».
Για την απόκτηση τω νέων ταυτοτήτων, εκτός από τη φωτογραφία υπάρχει και ένα κόστος των 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι νέες ταυτότητες θα κοστίσουν στο κράτος περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Παράλληλα, οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, που θα αντικαταστήσουν πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα. «Η επιτροπή του ΥΠΕΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα. 11 εκατομμύρια έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.Όπως ενημέρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου».Για την απόκτηση τω νέων ταυτοτήτων, εκτός από τη φωτογραφία υπάρχει και ένα κόστος των 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι νέες ταυτότητες θα κοστίσουν στο κράτος περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
 
...προηγούμενη