Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κραυγή αγωνίας στο Δρομοκαΐτειο: Υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια, πληρώνουν αντικαταστάτες
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 11:00
enaaaaΜε δεμένα τα χέρια έξω από το υπουργείο Υγείας είναι από το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος.
Με τις «ματωμένες» ποδιές τους προσφέρουν φασολάδα, αλυσοδομένοι έξω από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου όπως λένε να δείξουν ότι ζουν φτωχικά.  Οι 80 εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συμβάσεις απασχόλησης με το Δρομοκαΐτειο, καθώς και επειδή είναι επί μήνες απλήρωτοι. Σε αυτοσχέδιο πανό με ιατρικές μπλούζες, γράφουν «πεινάμε».
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από σήμερα επίσχεση εργασίας και όπως τονίζουν το ποσό των 90.000 ευρώ που δόθηκε στο Νοσοκομείο ως έκτακτη επιχορήγηση, δεν επαρκεί για την εξόφληση πέντε μηνών δεδουλευμένων. Απαιτούν «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία».
Μάλιστα όπως κατήγγειλε στον Αντέννα μία προσωρινά εργαζόμενη, αντικαθιστά μία έγκυο υπάλληλο καθαριότητας. Η εγκυμονούσα αδειούχος καταβάλλει το μισθό της αντικαταστάτριάς της, ενώ δεν είναι ασφαλισμένη. Η αντικαταστάτρια υπάλληλος όπως δήλωσε, δεν παίρνει απόδειξη για τα δεδουλευμένα της.
 
...προηγούμενη