τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας
Συνεντεύξεις
Τρίτη, 31 Μαίου 2016 12:05
230115200256_6226* Για το πακέτο μέτρων:
«Νομίζω ότι είναι το χειρότερο υφεσιακό πακέτο που έχει εφαρμοστεί στο σώμα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και το κάνει πιο βαρύ το γεγονός ότι ήταν ένα πακέτο που δεν χρειαζόταν.
Οφείλεται στις ανοησίες αυτής της κυβέρνησης και στον τρόπο που διαπραγματεύτηκε. Δυστυχώς δεν είναι το τελευταίο, πίσω από αυτό είναι ο “κόφτης” που είναι ένα ακόμα υφεσιακό κύμα, εάν και κατά πόσον δεν τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, που νομίζω ότι δεν θα τηρηθούν. Δεν έχω δει ποτέ οικονομία με τέτοια υφεσιακά μέτρα να επιτυγχάνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
* Για τη διάταξη που επιτρέπει την συμμετοχή βουλευτών και υπουργών σε offshore:
«Εμείς αυτή τη διάταξη την καταψηφίσαμε... Αυτός ο νόμος έχει “τέρατα” ούτως ή άλλως. Είναι ένας νόμος με τον οποίο, με δύο άρθρα, χαρίστηκαν οριστικά όλα τα στοιχεία που συνιστούν προβλήματα διαπλοκής στην Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αυτό που αναδεικνύεται αυτή την στιγμή είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το μείζον. Τα άρθρα 105 και 106 του νομοσχεδίου είναι το μείζον. Εδώ μιλάμε για ένα πλήρες μπάχαλο. Αυτή η κυβέρνηση κάνει απίστευτα πράγματα...».
* Για ΝΔ:
«Είμαστε ένα σύγχρονο κόμμα που επεξεργαζόμαστε σύγχρονες λύσεις και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με το χτες δεν μπορείς να λύσεις το αύριο. Το χτες είναι χρήσιμο, αλλά χρειαζόμαστε νέες λύσεις και εφευρετικότητα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά γι' αυτό και ξέρουμε και ένα πράγμα, ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται λύσεις αφού κερδίσει τις εκλογές. Πρέπει να τις έχει προεπεξεργαστεί και να είναι έτοιμη να τις δρομολογήσει την στιγμή που θα αναλάβει την ευθύνη για τη χώρα... Νομίζω ότι το φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι».
 
...προηγούμενη