τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης
Συνεντεύξεις
Πέμπτη, 26 Μαίου 2016 12:58
gsfdsfg* Για χρονική καθυστέρηση στη συμφωνία:
«Ποια είναι τα χαρακτηριστικά, που μπορείς να κερδίσεις με την ταχύτητα; Ποιο θα ήταν το περιεχόμενο μιας γρήγορης συμφωνίας; Είναι σίγουρο πως εάν θέλεις να τρέξεις, μπορείς να υπογράψεις ακαριαία ό,τι σου δίνουν. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να υπάρξουν εκείνοι οι εξωραϊσμοί στα προτεινόμενα και άρα να πλησιάσουμε σε μια βιώσιμη και εξελίξιμη λύση. Ειδάλλως, εάν ακούσεις τη γραφειοκρατική εντολή, που λέει υπογράφεις ακαριαία, κερδίζεις μεν χρόνο, αλλά χάνεις σε ποιότητα. Αυτό δεν είναι διέξοδος».
Δημοσιογράφος: Κάποια στιγμή η κυβερνώσα παράταξη σήμερα πρέπει να πει ένα mea culpa από τις φωνές της αγανάκτησης, της δημιουργικής ασάφειας, στη σημερινή προσγείωση και μάλιστα πολύ σκληρή προσγείωση στο ρεαλισμό...
Δ. Σεβαστάκης: «Είναι ενεργητική αυτή η προσγείωση στο ρεαλισμό, γιατί μπορείς να βελτιώσεις και τα εργαλεία σου. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που μπήκε σε ουσιαστική, βαθιά κρίση, προσπαθώντας να κερδίσει μια σχέση με τον ρεαλισμό ή να αποκαταστήσει μια σχέση με την πολιτική λειτουργικότητα, “αυτά είναι τα δεδομένα μου, αυτό μπορώ, αυτό πράττω”. Το καλύτερο που μπορώ, υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτή τη σχέση να αποκαταστήσει. Μπήκε σε μια κρίση. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου είχαν άλλη απεικόνιση, άλλο αφήγημα, άλλη περιγραφή και νομίζω ότι έχει κερδίσει και μια μετριοπάθεια στο λόγο του».
Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει και ιδεολογικές προσεγγίσεις προς αυτό που λέμε σοσιαλδημοκρατία;
Δ. Σεβαστάκης: «Να εμβαθύνει τη σχέση του και με τη σοσιαλδημοκρατία. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια παράμετρος της πολιτικής και των πολιτικών ταυτοτήτων, που πρέπει να αποκαταστήσει και η ίδια τη σχέση της με το κοινό της, το λαϊκό κοινό, με μάζες, με στρώματα εργαζομένων και επικράτειες πολιτών. Να απογαλακτιστεί από τα νεοφιλελεύθερα στερεότυπα, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα ουσιαστικά βήματα εμβάθυνσης αυτής της σχέσης. Είναι μονόδρομος».
* Για την απαγόρευση των ΜΜΕ στην Ειδομένη:
«Πρόκειται για επιχειρησιακές επιλογές που δεν μπορεί κανείς να τις σχολιάσει, γιατί είναι πρωτοφανές φαινόμενο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εφόσον, επιχειρησιακά, από τους αρμόδιους, είχε αναληφθεί μια τέτοια θέση, δεν μπορείς να τη σχολιάζεις από μακριά και εκ του ασφαλούς. Είναι μια δύσκολη διαχείριση, εντούτοις είναι μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος, αναίμακτη και ειρηνική μετακίνηση στις δομές που έχουν διαμορφωθεί. Αυτό πρέπει να δούμε, το θετικό. Αποκαθιστά και την επικοινωνιακή γραμμή. Είναι κάτι αυτό, ας μην το μηδενίζουμε».
*
 
...προηγούμενη