Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ένταση ξανά σε συγκέντρωση του Τραμπ, για «αλήτες» μιλά το επιτελείο του
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 25 Μαίου 2016 08:57
65A7ED3545E1C457FEE09D9A81C507E0Με καπνογόνα και σπρέι πιπεριού επενέβη η αστυνομία σε συγκέντρωση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά από συγκέντρωσή του στο Νιου Μέξικο, αποκορύφωμα της έντασης που είχε ξεκινήσει από
νωρίς. Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση του επιτελείου του υποψηφίου για τους «αλήτες ταραξίες», ενώ ο μεγιστάνας συγκεντρώνει εκλέκτορες και από την Ουάσινγκτον ενώ παίρνει την στήριξη και του πρώην υποψηφίου Ρικ Σαντόρουμ.
Η συγκέντρωση του Τραμπ στο Αλπουκέρκι ήταν η πρώτη του στην πολιτεία του Νιου Μέξικο, την πολιτεία με τον ισχυρότερο πληθυσμό ισπανόφωνων στις ΗΠΑ.
Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς με συνθήματα όπως «ο Τραμπ είναι φασίστας» ή «ακούσαμε αρκετά», μέχρι να αρχίσουν να καίνε μπλουζάκια της εκστρατείας του υποψηφίου.
Όταν η κατάσταση ξέφυγε, οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αντικείμενα στην αστυνομία, η οποία και χρησιμοποίησε καπνογόνα και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τη συγκέντρωση.
Ενδιάμεσα, κάποιοι διαδηλωτές είχαν καταφέρει να διακόψουν και την ομιλία του Τραμπ -η ένταση εντός του χώρου της ομιλίας έγινε μεταξύ αυτών και της ασφάλειας του υποψηφίου.
Σε μία περίπτωση, η ομάδα ασφάλειας του Τραμπ χρειάστηκε να σύρει γυναίκα που κρατιόταν από τα σταντ ενώ άλλη ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκη με την ασφάλεια αρνούμενη να αποχωρήσει.
Ο ίδιος ο Τραμπ αντέδρασε με τον συνηθισμένο, συνειδητά προκλητικό του τρόπο: «Γυρίστε πίσω στη μαμάκα σας» έλεγε στους διαδηλωτές, δίνοντας παράλληλα οδηγίες στην ασφάλειά του να τους απομακρύνει.
«Πόσο χρονών είναι αυτό το παιδάκι;» ρώτησε για έναν άλλο που μπήκε στο χώρο της ομιλίας, για να απαντήσει μόνος του στη συνέχεια ότι «φοράει ακόμα πάνες».
Ανάλογους τόνους κράτησε φυσικά στη συνέχεια και η εκστρατεία του Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «αλήτες ταραξίες» όσους είχαν συγκεντρωθεί.
Την Τρίτη επίσης, ο Τραμπ προσέθεσε άλλους 27 εκλέκτορες από τη εσωκομματική διαδικασία στην Ουάσινγκτον, ανεβάζοντας σε 1.131 το συνολικό αριθμό. Ο δε πρώην ανθυποψήφιός του Ρικ Σαντόρουμ έγινε ο τελευταίος πρώην διεκδικητής του ρεπουμπλικανικού χρίσματος που μπήκε στο «στρατόπεδο» του Τραμπ.
 
...προηγούμενη