Διαφήμιση
Διαφήμιση
Nεκρή στο Ελληνικό 17χρονη Αφγανή - Τι λέει ο γιατρός του «Ελληνικού»
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 10:06
newego_LARGE_t_1101_54666161_type13145Η κοπέλα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 14 Απριλίου με κοιλιακό άλγος λόγω γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία. Ωστόσο οι γονείς της
ανέλαβαν την ευθύνη και την πήραν μαζί τους στον καταυλισμό. Στη διάρκεια της ημέρας όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε.
Όπως δήλωσε στο Ethnos.gr (ρεπορτάζ Μιχάλης Λαγάνης) ο γιατρός του κοινωνικού ιατρείου του «Ελληνικού» Γιώργος Βήχας, το κορίτσι έπασχε από αυτοάνοσο νόσημα (είχε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια) και η κατάσταση της υγείας τους λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς δεν έπαιρνε τα φάρμακα που απαιτούνταν. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είχε πάθει τέσσερις φορές ανακοπή.
Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, ο οποίος ήταν εκείνος που τη μετέφερε στο «Λαϊκό», ο θάνατός της δεν έχει να κάνει με μεταδοτική ασθένεια και δεν σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό.
Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, καθώς οι γονείς της αρνήθηκαν να γίνει νεκροτομή, για θρησκευτικούς λόγους.
 
...προηγούμενη