Διαφήμιση
Διαφήμιση
Χωρισμένο στα δύο με συρματόπλεγμα το λιμάνι της Χίου
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:20
25028858_Chios.limghandlerΚατά το ήμισυ λειτουργεί το λιμάνι της Χίου, το οποίο έχει χωριστεί στα δύο, μετά από συμφωνία που υπήρξε αργά το βράδυ της Τρίτης. Τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχωρίζουν τη χερσαία ζώνη σε δύο πλευρές.
Στο ανατολικό τμήμα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό παραμένουν πρόσφυγες που έφυγαν από το hotspot του νησιού την περασμένη Πέμπτη.
Από τον αρχικό αριθμό όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι. Οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι είναι περίπου 250 άτομα.
Στις 06:45 το πρωί έδεσε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου.
Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι  παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος, αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.
Σημειώνεται ότι έως και το βράδυ της Τρίτης το λιμάνι παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.
Την ίδια ώρα και για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε καμία άφιξη πρόσφυγα.
 
...προηγούμενη