Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σε κλίμα αβεβαιότητας οι πρώτες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 10:31
greece-begin-thumb-largeΔύο επιβατηγά πλοία με τουρκική σημαία αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από τη Λέσβο, μεταφέροντας 131 μετανάστες, με προορισμό την τουρκική παραθαλάσσια πόλη του Ντικιλί. Πάνω από 60 μετανάστες αναχώρησαν και από το λιμάνι της Χίου.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες κατάγονται από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Frontex.
Τον κάθε μετανάστη συνόδευε αστυνομικός της Frontex, ενώ στα πλοία επιβιβάστηκαν και Ελληνες αστυνομικοί των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.
Οι πρώτες επαναπροωθήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών για την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, η οποία τίθεται από σήμερα, Δευτέρα, σε εφαρμογή, σε κλίμα αβεβαιότητας, αλλά και με την κατάσταση στα ελληνικά νησιά, αλλά και τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς του Πειραιά και της Ειδομένης να παραμένει εκρηκτική.
Στον Πειραιά δύο πλοία με 98 μετανάστες και πρόσφυγες
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίo «Αριάδνη» μεταφέροντας 25 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Χθες βράδυ κατέπλευσε επίσης το «Νήσος Μύκονος» με 73 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.
Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση βρίσκονται περίπου 4.800 άτομα. Χθες το απόγευμα, παρά το γεγονός ότι τρία πούλμαν έφθασαν στο λιμάνι για να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας δεν επιβιβάσθηκε κανείς σε αυτά.
 
...προηγούμενη