Διαφήμιση
Διαφήμιση
Sky News: Στόχος του Ισλαμικού Κράτους τα παιδιά εβραϊκών οικογενειών της Τουρκίας
Δελτία τύπου
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 08:10
24943036_turki.limghandlerΤο βρετανικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο πηγές μυστικών υπηρεσιών, μετέδωσε τη Δευτέρα ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε «προωθήσει σχέδιο» να σκοτώσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και κέντρα νεότητας.
Ο διευθυντής σύνταξης διεθνών ειδήσεων Σαμ Κίλι είπε ότι η πληροφορία για «άμεσο» κίνδυνο προήλθε από έξι πράκτορες που συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.
Δεν διευκρινίστηκε ποιας χώρας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση και οι τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι για δηλώσεις.
«Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση», σημείωσε το Sky News στον ιστότοπό του, μεταφέροντας δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.
Ταξιδιωτική οδηγία από το Ισραήλ
«Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) αναφέρεται σε κάτι περισσότερο από έναν πιθανό κίνδυνο. Πρόκειται για ενεργό σχέδιο», δήλωσε η πηγή.
Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας φέτος στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία τη Δευτέρα, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα «το συντομότερο δυνατό», προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.
Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky News, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.
 
...προηγούμενη