Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με διαβατήριο του ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους παρατηρητές
Δελτία τύπου
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 10:13
newego_LARGE_t_1101_54650627_type13145_1Στο διαβατήριό του έφερε σφραγίδα επίσκεψης στην φερόμενη ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» κάτι που δεν αναγνωρίζεται απο τις ελληνικές αρχές. Ο Τούρκος παρατηρητής διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο με προσωρινή άδεια των ελληνικών αρχών και για το θέμα πρόκειται να αποφασίσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Απο το πρωί βρίσκονται στη Μυτιλήνη άλλοι οκτώ Τούρκοι παρατηρητές ενώ άλλοι πέντε αναμένονται στη Σάμο.
Διευθετήθηκε το ζήτημα
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ζήτημα διευθετήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΑΠΕ-ΜΠΕ) διευκρινίστηκε ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών –μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας- που έρχονται στην Ελλάδα με διαβατήριο που φέρει σφραγίδα του ψευδοκράτους δεν αντιμετωπίζουν ζήτημα εισόδου στην χώρα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, το διαβατήριό τους δεν μπορεί να σφραγιστεί απευθείας από τις ελληνικές αρχές, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρίου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητας –κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται βίζα για την για την είσοδό του στην Ελλάδα.
Με διαβατήριο του ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους παρατηρητές
Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψη του στα κατεχόμενα τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.
Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.
 
...προηγούμενη