Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το λιμάνι του Πειραιά θυμίζει Ειδομένη: Άλλοι 600 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 11:41
hggf_fdfbΑσφυκτική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς συνεχώς καταφτάνουν κατά εκατοντάδες νέοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το λιμάνι του Πειραιά παραμένει ένα απέραντο hot spot, υποδεχόμενο σε καθημερινή βάση ανθρώπινες ψυχές.
Tο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", έφτασε στον Πειραιά με 600 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 486 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 114 από τη Χίο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι λιμενικές και οι αστυνομικές Αρχές είναι ότι θα πρέπει να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι η μεταφορά τους σε πιο ασφαλείς και λειτουργικές δομές δεν θα τους εγκλωβίσει και ότι προς το παρόν τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά.
Μάλιστα για τον λόγο αυτό, με τη βοήθεια μεταφραστών σε πολλούς από τους μετανάστες και πρόσφυγες επέδειξαν βίντεο και φωτογραφίες από διάφορα κέντρα φιλοξενίας που πρόκειται να μεταφερθούν.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν καταλύσει σε επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ανέρχονται σε 3.430, σύμφωνα με καταμέτρηση του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.
Το μεσημέρι αναχώρησαν με πούλμαν από το λιμάνι του Πειραιά 98 μετανάστες και πρόσφυγες με προορισμό χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο Λαύριο και 543 για το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας.
 
...προηγούμενη