τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συνέντευξη του Γιώργου Πατούλη στον Επικοινωνία 94FΜ
Συνεντεύξεις
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 12:28
patoulis17738Δριμύτατη επίθεση με «πύρινα βέλη» κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», με αφορμή μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα εχθρική τη στάση της κεντρικής εξουσίας απέναντι στην αυτοδιοίκηση, η οποία όπως είπε, έχει μία διαχρονικότητα, αλλά τώρα έχει παραγίνει…
Αναφορικά με την κόντρα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, εξαιτίας της αντιποίησης αρχής (;) του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και το πινγκ-πονγκ των ανακοινώσεων εκατέρωθεν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ απέδωσε την όλη κατάσταση στα προσωπικά προβλήματα μεταξύ Πουλάκη-Μπέου…!
«Καταρχήν, δεν ξέρω τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο Βόλο. Απ’ ότι ξέρω από το Βόλο είναι η καταγωγή και η πατρίδα του κ. Πουλάκη. Αυτό που εμείς σαν Αυτοδιοίκηση δεν θέλουμε είναι τα προσωπικά προβλήματα είτε του Γενικού Γραμματέα, είτε του οποιουδήποτε άλλου, να σχετίζονται με το τι θα κάνουμε σαν αυτοδιοίκηση. Σε μία αυτοδιοίκηση που στη Χώρα μας έχει πολεμηθεί, έχει πυροβοληθεί, όσο καμία αυτοδιοίκηση σε άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει πυροβοληθεί έτσι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε φωτογραφική τη διαδικασία, όσον αφορά τις ποινές που μπορούν να επιβληθούν στους δημάρχους, σε περίπτωση παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη και χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση και πρόσθεσε πως ενδεχομένως ο κ. Πουλάκης την έκανε ως εισήγηση επειδή έχει τις αντιθέσεις με τον κ. Μπέο…!
Για εχθρική κεντρική εξουσία απέναντι στη αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο κ. Πατούλης και αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την μη καταβολή ανταποδοτικών τελών από ιερούς ναούς, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
«Αυτό μου θυμίζει το τσάμπα μάγκας με ξένη τσέπη! Η νομοθετική εξουσία πουλάει πολιτική με χρήματα της αυτοδιοίκησης… αυτό κάνει. Πουλάνε πολιτικές με ξένα κόλλυβα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο Γ. Πατούλης.
Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Το μόνο που δεν έχουμε κάνει είναι να αρχίζουμε να χαστουκίζουμε…! Εγώ σας το λέω ευθέως και αναλαμβάνω και τις ευθύνες των λεγομένων μου. αυτό δεν λέγεται Δημοκρατία… Η Δημοκρατία δεν λέει έχω μια πλειοψηφία στη Βουλή και ό,τι θέλω κάνω. Δημοκρατία λέγεται διαβουλεύομαι, όπως λέει και το σύνταγμα, με τους φορείς σε κάθε περίπτωση και αναλαμβάνω την πολιτική απόφαση πως θα την ψηφίσει. αυτό όμως δεν γίνεται, ούτε καν η διαβούλευση. Το μόνο που έχει μείνει είναι ή να κλείσουμε τους δήμους βάζοντας και την κοινωνία απέναντί τους, προς αυτούς που αποφασίζουν, είτε πλέον να αρχίσουμε λεκτικά να τους χαστουκίζουμε».
Τέλος, για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, ο κ. Πατούλης δήλωσε πως η αυτοδιοίκηση έχει την ευαισθησία και το εθνικό σθένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και το πράττει ούτως ή Â αλλιώς, αλλά χρειάζεται συντονισμός από την κεντρική εξουσία. «Άμα δεν μπορούν θα το κάνουμε και αυτό εμείς», κατέληξε ο Γ. Πατούλης.
Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Πατούλη στο παρακάτω σύνδεσμο:
 
...προηγούμενη