Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 11:48
newego_LARGE_t_1101_54428820_type13145Η ΓΣΕΕ «απαιτεί εδώ και τώρα την απόσυρση του απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου» και προειδοποιήσει με 48ωρη γενική απεργία, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεσή του στη Βουλή.
«Όσο κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και περικοπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε όλους τους πολίτες για το σημερινό συλλαλητήριο απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της οι «προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».
Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί τέλος με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με νέα γενική απεργία και καταλήψεις κτηρίων, εάν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου.
 
...προηγούμενη