Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το μήνυμα των προσφύγων στον Πειραιά: Αχ Ελλάδα σ΄αγαπώ!
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 10:09
to-minuma-twn-prosfugwn-ston-peiraia-ax-ellada-sagapw_3.w_lΤο αδιαχώρητο επικρατεί στους σταθμούς επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά, όπου στεγάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά με πλοία από τα νησιά.
Η χθεσινή βροχή έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση καθώς οι οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να μπουν όλοι στους στεγασμένους χώρους για να προφυλαχθούν ενώ έξω από αυτούς έχουν απλώσει βρεγμένα ρούχα.
Συγκινητικό είναι το μήνυμα που έγραψαν πρόσφυγες και μετανάστες για την προσφορά των Ελλήνων πολιτών σε χαρτόνι που έχουν κολλήσει στην πόρτα ενός από τους σταθμούς επιβατών:
«Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την απέραντη καλοσύνη και αγάπη που μας προσφέρετε...μας καλωσορίσατε σαν να είμαστε παιδιά σας, μας ανοίξατε την αγκαλιά σας και την καρδιά σας!!!Είστε άγγελοι, παρά την κρίση που περνά η Ελλάδα, οι Έλληνες για άλλη μια φορά δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους!!! Αχ! Ελλάδα σ' αγαπώ!!! Ευχαριστούμε Ελλάδα!!!»
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό "blue star 2" που μεταφέρει 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.
Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρεις επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους βρίσκονται από χθες περίπου 2.500 άτομα.
Πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν εγκαταστήσει σκηνές στην Ε2 λόγω του μεγάλου συνωστισμού στους επιβατικούς σταθμούς. Στην πύλη Ε2 από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά και την εποπτεία του οποίου θα έχει πιθανότατα ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει διαθέσει με δικά του έξοδα εθελοντές γιατρούς επί 24ωρου βάσεως.
 
...προηγούμενη