τελευταίο θέμα στο webtv του Ίλιου

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με μεταβολή των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας του προσωπικού των κλάδων Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων
ΙΛΙΟΝ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 10:08
logo_dimos_iliouΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 26.02.2016, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα σχετικά με τη μεταβολή των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας του προσωπικού των κλάδων Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων.
«Επικροτούμε τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά τη μείωση του ωραρίου εργασίας του προσωπικού των κλάδων Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων, καθώς αφορά μια ομάδα εργαζομένων ενός ευαίσθητου τομέα. Η επαναφορά του 6ωρου στο Παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών είναι αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων και της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Έχουμε εκφραστεί πολλές φορές, Διοίκηση και Αντιπολίτευση, για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και το σπουδαίο έργο που παρέχει το παιδαγωγικό προσωπικό στα παιδιά που φιλοξενούνται στους  Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου.
Με την επαναφορά του 6ωρου, χωρίς επιπλέον προσωπικό, υπονομεύεται η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων, η οποία θα έχει αντίκτυπο και στους ίδιους τους εργαζομένους, αφού δεν θα είναι σε θέση να αποδώσουν το ίδιο έργο με τον ίδιο αριθμό παιδιών, γεγονός που θα έχει επίπτωση στην ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση νομοθετεί αλλαγές που θίγουν το θεσμό και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, αποφασίζοντας για αυτήν, χωρίς να έχει προηγηθεί μαζί της διάλογος και διαβούλευση για θέματα που την αφορούν. Γιατί στην παραπάνω ρύθμιση θα έπρεπε να έχει υπολογίσει το υπάρχον προσωπικό και να έχει μεριμνήσει για το επιπλέον μόνιμο προσωπικό που απαιτείται προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται από το νέο ωράριο εργασίας.
Είναι χρέος μας προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους Παιδικούς μας Σταθμούς.
Με δεδομένη την μη κάλυψη του κενού με μόνιμο προσωπικού, η παραπάνω αλλαγή ωραρίου διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών, ανατρέπει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου, ο οποίος διαμορφώθηκε με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες και ενέχει τον κίνδυνο να ανατρέψει τον προγραμματισμό των οικογενειών που εξυπηρετούνται από αυτούς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου ζητά την άμεση εξασφάλιση του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού,  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν για να διατηρηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των Σταθμών.»
Το παρόν θα κοινοποιηθεί:
• Υπουργείο Εσωτερικών
• ΠΟΕ-ΟΤΑ
• ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ
• Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου
• Στον τύπο
• Στο διαδίκτυο
 
...προηγούμενη