Διαφήμιση
Διαφήμιση
Έλληνες εθελοντές πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Σαντάντι
Δελτία τύπου
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 09:33
greek_ethelontis_rojava-630x400Για Έλληνες εθελοντές που μάχονται μαζί με τους Κούρδους στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κάνει λόγο το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF News.
Σύμφωνα με ανάρτησή του, πολλοί εθελοντές από διάφορες χώρες εντάσσονται συνεχώς στις κουρδικές δυνάμεις του YPG στη Συρία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόσφατα έφτασαν στη Ροζάβα (βόρεια Συρία) μαχητές από το Ισπανικό Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα, αλλά και Κιρκάσιοι, Έλληνες, Τούρκοι, Γερμανοί, Καναδοί και Αρμένιοι επαναστάτες, οι οποίοι συμμετέχουν στις μάχες για την απελευθέρωση της περιοχής γύρω από την πόλη Σαντάντι.
Ο Δανός εθελοντής, Γκαμπάρ Τολχιλντάν, ο οποίος μάχεται με το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας, δήλωσε:
«Ήρθαμε για την επανάσταση της Ροζάβα και του Κουρδιστάν και για αυτό τον σκοπό μαχόμαστε. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Καλώ όλους τους δημοκράτες και πατριώτες να ενταχθούν στην άμυνα της επανάστασης στη Ροζάβα».
Στο ακόλουθο βίντεο, στο 07.51 λεπτό, Έλληνας εθελοντής στη Ροζάβα απευθύνει κάλεσμα στα ελληνικά:
Έλληνες εθελοντές έχουν πολεμήσει στην Κόμπανι, όταν την πολιορκούσε το Ισλαμικό Κράτος, και στις μάχες στη Χασάκα. Ο Ελληνοβρετανός Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ κηδεύτηκε στη Βρετανία με ελληνορθόδοξη κηδεία, ενώ το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με την ελληνική, τη βρετανική και την κουρδική σημαία. Πάνω από τον τάφο του έχει φυτευτεί μια ελιά, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει, που την έφεραν από την Ελλάδα.
 
...προηγούμενη