Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το θρίλερ στα 5.000 πόδια - Ανθρωποκυνηγητό για την Ρούπα
Δελτία τύπου
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 09:23
550_334_305196Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε πάνω από την περιοχή της Θήβας, όταν η γυναίκα, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ είναι η Πόλα Ρούπα, απείλησε με όπλο πιλότο ελικοπτέρου που είχε νοικιάσει, ζητώντας του να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία ο πιλότος που είναι απόστρατος αστυνομικός, κατάφερε να την αφοπλίσει παρά το γεγονός ότι η γυναίκα πυροβόλησε τρεις φορές μέσα στο θάλαμο πλοήγησης και ενώ το ελικόπτερο από τα 5.000 μέτρα που βρισκόταν έχανε συνεχώς ύψος. Την τελευταία στιγμή και πριν το ελικόπτερο συντριβεί, εκείνος κατάφερε να το προσγειώσει σε αγροτική έκταση και η γυναίκα να τραπεί σε φυγή, αφήνοντας πίσω της το πιστόλι, ένα μεταλλικό γεμιστήρα πυροβόλου όπλου και την πλαστή ταυτότητα.
ΕΛ.ΑΣ: Πίσω από την υπόθεση είναι Π. Ρούπα
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιοι πως πίσω από την απόπειρα απόδρασης βρίσκεται η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, καθώς το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Νίκο Μαζιώτη σε ληστεία τραπέζης στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014 κατά την διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός. Επιπλέον, η περιγραφή της γυναίκας που έδωσε ο πιλότος στις αστυνομικές αρχές, ο οποίος την είδε χωρίς την περούκα, ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της Πόλας Ρούπα.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με βάση τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που προσπάθησε να πραγματοποιήσει η Πόλα Ρούπα, πιστεύουν ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο απόδρασης κατ' αρχήν του 46χρονου Νίκου Μαζιώτη, και άλλων τεσσάρων ατόμων, ίσως, καθώς το ελικόπτερο επελέγη με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες και μέσα στις φυλακές για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και ποιοί εμπλέκονται στην υπόθεση. Ενώ ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη της Ρούπα.
Η… «Χριστίνα Αρβανίτη» και η περιγραφή της γυναίκας
Η άγνωστη γυναίκα-επιβάτιδα του ελικοπτέρου περιγράφεται ως ηλικίας σαράντα (40) έως πενήντα (50) ετών, αδύνατη, ύψους 1,60 με 1,65 μ., με κοντά ξανθά μαλλιά, φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, έφερε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους.
Οι αποδράσεις του Παλαιοκώστα με το ελικόπτερο
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο οι βαρυποινίτες Βασίλης Παλαιοκώστας (παραμένει ακόμη και σήμερα άφαντος) και Άλκετ Ριζάι. Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013.
 
...προηγούμενη