τελευταίο θέμα στο webtv Γλυφάδας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 09:47
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατέθεσε την πρότασή της για το ασφαλιστικό, που αποτελεί συνέχεια των νόμων των  προηγούμενων κυβερνήσεων και υλοποιεί τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου ικανοποιώντας όλους τους όρους των δανειστών.
Μετά και τη συζήτηση στη βουλή, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η πρόταση αποτελεί σωτηρία για το ασφαλιστικό, ότι είναι δίκαιη και βιώσιμη, υπέρ των αδύνατων και  ασθενέστερων στρωμάτων και τέλος πως δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις.
Στην πραγματικότητα όμως, προωθεί δομικές αλλαγές που κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αγροτών, των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση. Προσπαθεί να αλλάξει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του με την μετατροπή του σε τάχα ανταποδοτικό, αδιαφορώντας αν οι δραστικές μειώσεις αποτελούν μονόδρομο και οδηγούν σε εξαθλίωση τμήματα την κοινωνίας.
Με στόχο την αφαίμαξη 1.8δις μόνο το 2016, τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν:
•    Μείωση των συντάξεων που δεν αφορά μόνο τους νέους ασφαλισμένους που θα βγαίνουν στη σύνταξη από 01/01/2016 αλλά και τους τωρινούς συνταξιούχους.
•    Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, λόγω ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
•    Προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης, επί της ουσίας πρόπλασμα για τη σταδιακή απεμπλοκή του κράτους από την ευθύνη για το ασφαλιστικό.
•    Μείωση του ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για 3 ακόμα χρόνια καθώς καταργείται το 2019.
•    Σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών.
•    Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές μεγάλων ομάδων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων.
•    Ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα με ισοπέδωση προς τα κάτω όλων των δικαιωμάτων.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα είναι καταστροφικά, με μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα πείνας, αποτροπή της ασφάλισης των νέων, καταστροφή των αγροτών και μικροεπαγγελματιών, εξαφάνιση της πρόνοιας και υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης.
Το δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί :
1.    Να αποσυρθεί η πρόταση του αντιασφαλιστικού και να σταματήσει κάθε συζήτηση και σχεδιασμός για περαιτέρω περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα.
2.    Πλήρη καθολική ασφάλιση όλων, εργαζόμενων και ανέργων, σε ένα δημόσιο σύστημα, με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.
3.    Κατώτερη σύνταξη για όλους, για αξιοπρεπή ζωή. Κατάργηση των άδικων περικοπών που έχουν γίνει.
4.    Ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή αποκατάσταση με δημόσιους πόρους των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
Το δημοτικό Συμβούλιο καλεί:
•    Τους κατοίκους της Γλυφάδας σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΔΝΤ- οικονομικής ολιγαρχίας.
•    Τους βουλευτές όλων των κομμάτων, να μην βοηθήσουν συνειδητά στην επιδρομή εναντίων της κοινωνίας και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
 
...προηγούμενη