You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δημήτρης Κουτσούμπας – Δεν υπάρχουν βελτιώσεις στο ασφαλιστικό
Πολιτική σκηνή - Παραπολιτικά
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 11:44
koutsoumpas_kke-600x330Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή αποψινής ομιλίας του σε συνεστίαση στην Κοζάνη, αναφέρθηκε στους χιλιάδες αγρότες από τα αγωνιζόμενα μπλόκα όλης της χώρας που μαζί με τους εργάτες,
τους άνεργους και τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, διαδήλωσαν το πρωί στην Αθήνα, και «βροντοφώναξαν ‘Πάρτε πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση'», ενώ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να είναι «μια φωνή και μια γροθιά», για να μπει φρένο στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είπε ότι μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε την συμφωνία-μνημόνιο, στην οποία περιγράφονταν με σαφήνεια οι βασικοί άξονες του ασφαλιστικού και του φορολογικού, όλα μαζί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης την ψήφισαν και όλοι μαζί βρίσκονται απέναντι από τον αγωνιζόμενο λαό.
Χαρακτήρισε συκοφαντία τα περί «αγροτών φοροφυγάδων» και τα περί «καθόδου τους στην Αθήνα με τανκς» που λένε κυβερνητικά στελέχη.
Είπε ότι συνιστά παραπλάνηση η αποστροφή του πρωθυπουργού περί προστασίας των ασθενέστερων και δίκαιης κατανομής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, βάσει της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό, προσθέτοντας «δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι το καπιταλιστικό σύστημα, έχει – όχι απλά πολίτες δύο, τριών ή περισσότερων ταχυτήτων – έχει κοινωνικές τάξεις και μάλιστα ζει και αναπνέει από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες που έχουν την εξουσία. Και μέσα σ’ αυτό το σύστημα, τα περί δίκαιης κατανομής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μόνο ως παραμύθια για μικρά παιδιά μπορούν να ακουστούν;»
Αποκάλεσε «παραμύθια για μικρά παιδιά» τα περί «βελτιώσεων» στο ασφαλιστικό διερωτώμενος, στην συνέχεια αν θα επιστραφούν τα κλεμμένα των αποθεματικών των ταμείων, αν θα πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία αυτά που χρωστούν στα ταμεία, αν θα παρέχεται σε όλους δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αν θα σταματήσουν να δουλεύουν οι νέοι σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, αν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και αν θα επανέλθει η 13η σύνταξη.
«Όλα αυτά βεβαίως θα μπορούσαν να είναι κάποιες βελτιώσεις προς όφελος του λαού.
Όλα τα υπόλοιπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης» πρόσθεσε.
«Τι είδους βελτιώσεις μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα καλεί για αυτό και σε διάλογο τους αγρότες; Οι «βελτιώσεις» της, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στους αγρότες την παραμονή τους στα χωράφια και την επιβίωσή τους, αλλά επιταχύνουν το βίαιο ξεκλήρισμά τους, για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα καπιταλιστικά χέρια» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση για το μόνο ζήτημα για το οποίο μιλά είναι «δήθεν η προστασία του εισοδήματος του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» και χαρακτήρισε το θέμα αυτό «μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτουν μέσα και κάποιοι αγρότες», γιατί «στην πραγματικότητα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μεγαλοαγρότες, οι οποίοι μάλιστα διεκδικούν αυτόν τον προσδιορισμό, με στόχο να πετάξουν έξω από την αγροτική παραγωγή τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.»
«Τέτοιες θέσεις εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μεγαλοαγροτών στις κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων» ανέφερε στη συνέχεια.
Υπενθύμισε ότι η φράση «φως στον ορίζοντα μετά από τον δύσκολο κάβο» που χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός, έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, μετά από σειρά αντιλαϊκών μέτρων και πρόσθεσε ότι «το φως στον ορίζοντα είναι για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς εκμεταλλευτές με ανάκαμψη των κερδών τους που προκειμένου να βγουν τα κέρδη τους στο φως, πρέπει να καταδικαστούν στο σκοτάδι τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού.»
«Φως στον ορίζοντα μπορεί να δει ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών στον αγώνα για να μην περάσει το ασφαλιστικό, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική» υπογράμμισε.
Κάλεσε τον λαό σε ενίσχυση της πάλης του εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη» την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων.
Επέρριψε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο για την ουσιαστική συμφωνία της στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ όσο και γιατί «παραμένει πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού, της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ».
Είπε ότι ο όρος για περιορισμό της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είναι ευχολόγιο άνευ πρακτικού αντικρίσματος, γιατί το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Ανέφερε ότι επιπλέον το ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και τόνισε ότι «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, που εξόπλισαν και ουσιαστικά στήριξαν τους δολοφόνους του «Ισλαμικού Κράτους» και ευθύνονται για το πρωτοφανές προσφυγικό κύμα, καλούνται τώρα να συνεχίσουν το έγκλημά τους.»
«Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, με δυσμενείς επιπτώσεις και στους ίδιους και στους εργαζόμενους της χώρας μας» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.
Η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να δουν φως στον ορίζοντα από την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος με νέες δυνάμεις στη δράση, αλλά και με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία και όχι γραμμή για αλλαγή διαχειριστών εντός του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
...προηγούμενη