Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σκληρή επίθεση Ναβάλνι σε Πούτιν για τη διαφθορά
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 11:59
0987654567Ο Ρώσος μπλόγκερ και αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο κατηγορεί ότι "παραβίασε τη νομοθεσία περί της καταπολέμησης της διαφθοράς".
"Καταθέσαμε σήμερα μήνυση στο δικαστήριο Τβέρσκοϊ της Μόσχας εναντίον του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν", ανέφερε ο Ναβάλνι στον ιστότοπό του.
Ο μπλόγκερ κατηγορεί τον Πούτιν ότι "παραβίασε τον νόμο" και ιδίως το άρθρο που αφορά τη "σύγκρουση συμφερόντων" όταν έδωσε εντολή να εκταμιευτούν 1,75 δισεκ. δολάρια για τον ρωσικό όμιλο πετροχημικών Sibur. Ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους του ομίλου είναι παντρεμένος με μια από τις κόρες του προέδρου, υποστηρίζει ο Ναβάλνι.
Ο Ναβάλνι απαιτεί "να παραδεχτεί (ο Πούτιν) δημοσίως τη σύγκρουση συμφερόντων".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος δεν είναι ενήμερος για τη μήνυση σε βάρος του.
Ο Πούτιν, η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του οποίου είναι θέμα "ταμπού" για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι οι κόρες του, η Μαρία και η Κατερίνα, σπούδασαν και εργάζονται στη Ρωσία και δεν εμπλέκονται "ούτε σε επιχειρήσεις, ούτε στην πολιτική".
Ο Αλεξέι Ναβάλνι καταγγέλλει εδώ και πολλά χρόνια τη "διαφθορά" της ρωσικής ελίτ. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ωστόσο γενικά αγνοούν τις αποκαλύψεις του. Στο παρελθόν έχει διωχθεί ποινικά και έχει καταδικαστεί για κατάχρηση, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτές οι διώξεις είναι ουσιαστικά η "εκδίκηση" του Κρεμλίνου σε βάρος του.
 
...προηγούμενη