τελευταίο θέμα στο webtv Πειραιά

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΛΠ, προσφυγικό και τουρισμός στην συνάντηση Τσίπρα - Μώραλη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 15:51
0987654456Μια σειρά θεμάτων τέθηκαν στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το προσφυγικό, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και ο τουρισμός βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης. Ο κύριος Μώραλης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για το δυστύχημα του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ένας εκ των τριών νεκρών είναι Πειραιώτης: «Είναι μια μαύρη μέρα για τον Πειραιά», είπε ο κ. Μώραλης.
Στον διάλογο που είχαν οι δύο μπροστά στις κάμερες ο κύριος Τσίπρας σημείωσε πως το λιμάνι είναι και εμπορική «καρδιά» και πρέπει να γίνει μια πόλη που θα είναι πρότυπο και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Ο πρωθυπουργός θύμισε, δε, πως η κυβέρνηση έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να απελευθερώσει τα λιπάσματα της Δραπετσώνας, για να αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα η περιοχή. Τόνισε πως ο ίδιος πιστεύει πως με τη νέα συμφωνία επιδιώχθηκε η αναβαθμισμένη προσφορά 350 εκατ. και η δέσμευση για επενδύσεις στο λιμάνι.
Ο δήμαρχος Πειραιά επισήμανε πως ο Πειραιάς ως πόλη και ως ευρύτερη περιοχή έχει τη δυνατότητα να παίξει έναν αναπτυξιακό ισχυρό άξονα για τη χώρα γενικότερα και με το λιμάνι και με τον τουρισμό, αλλά και με μια σειρά άλλων δομών που δημιουργούνται στον Πειραιά. Πρόσθεσε πως σήμερα είναι και δυσάρεστη μέρα για τον Πειραιά, καθώς «ένα από τα παιδιά που χάθηκαν με το ελικόπτερο ήταν Πειραιώτης, μια δύσκολη μέρα, όπως ήταν Πειραιώτης και ο Βλαχάκος στα Ίμια, απώλεια και για την πόλη μας».
«Αυτά είναι τα δύσκολα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Σε ότι αφορά στο προσφυγικό ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Πειραιάς παίζει έναν κομβικό ρόλο, στη δύσκολη αυτή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Τσιπρας ανέφερε πως η στάση της δημοτικής αρχής του Πειραιά ήταν πολύ καλή: «Διότι είναι ένα θέμα που μας υπερβαίνει κι αν ο καθένας το αντιμετωπίζει με τη λογική να φύγουν από την αυλή μου κι ας πάνε όπου άλλου... Δεν βγάζεις άκρη έτσι», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
«Συμφωνώ απόλυτα», απάντησε ο κ. Μώραλης.
Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να μοιράσουμε τα βάρη και να μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή των περισσότερων εξ ημών είναι προσφυγική, έχουμε ρίζες και έχουμε και βιώματα ως Έλληνες».
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μώραλης ανέφερε πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα στην απευκταία εξέλιξη που κλείσουν τα σύνορα, να χρησιμοποιηθούν και άλλα λιμάνια ως κόμβοι υποδοχής προσφύγων, ενώ τόνισε πως ο Πειραιάς θα συνδράμει στη δημιουργία του κέντρου στο Σχιστό. Επιπλέον είπε πως υπήρξε συμφωνία πως μπορεί να υπάρξουν ωφελήματα για την πόλη από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις κατά το παρελθόν.
 
...προηγούμενη