Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κοζάνη: Αγρότες απέκλεισαν τη γέφυρα Σερβίων
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 15:21
gyg879Την εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας, στο ύψος της γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, απέκλεισαν, πριν από λίγο, οι αγρότες του μπλόκου του Πολυμύλου στην Εγνατία οδό.
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός, μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, ενώ η Τροχαία αναγκάστηκε να εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων και ιδιαίτερα των φορτηγών σε παράδρομους, προκειμένου να μην αποκλειστούν στην περιοχή. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, είναι ο μοναδικός που εξυπηρετεί την κίνηση των Οχημάτων από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη.
AdTech Ad
Οι αγρότες επιμένουν ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση και προανήγγειλαν ότι θα αυξήσουν την πίεση, "σφίγγοντας" ακόμη περισσότερο τα μπλόκα, εάν μετά την κάθοδο στην Αθήνα δεν θα έχει υπάρξει σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση. "Είμαστε 22 μέρες στο δρόμο και μπορεί να μείνουμε για δύο ακόμη μήνες, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα" δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Κ. Ζαρογιάννης.
Ως βάση του διαλόγου οριοθέτησαν τη φορολογία 13% στο εισόδημα και αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, ώστε να μπορέσει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, επέμεναν ότι πρέπει να τελειώσει το περίφημο μητρώο, που θα ξεκαθαρίζει ποιος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και θα ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.
 
...προηγούμενη