Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παρατείνεται το πρόγραμμα για στέγαση και επανένταξη αστέγων
Δελτία τύπου
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 12:20
320_182_286980«Το υπουργείο Εργασίας έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα "Στέγαση και Επανένταξη" που αφορά τους αστέγους», ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την αξιολόγηση και τη συνέχιση του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Η κ. Φωτίου, είπε επίσης, ότι αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος το οποίο έληγε το 2015 για ένα χρόνο, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα επανένταξης στην εργασία των 1.073 ωφελουμένων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας ανέφερε, τέλος, ότι το υπουργείο έχει υποβάλλει στο ΕΣΠΑ, την επιχορήγηση καταγραφής των αστέγων για να προχωρήσει σε πολλαπλασιασμό ξενώνων κέντρων ημέρας και υπνωτηρίων και σημείωσε, ότι χρειάζεται ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από δήμους.
Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει η πρόθεση, χώροι που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας να μετατραπούν σε κέντρα ημέρας για να αντιμετωπισθεί η αύξηση του αριθμού των αστέγων.
 
...προηγούμενη